2008. március 29., szombat

Kukoricás lasagne ( vega )

Ma kukorica nap van és tutira akartam menni, mert vendégeink is voltak ebédre. Na, ehhez képest valami vadonatúj spontán finomsággal leptem meg a barátnőmet, méghozzá kukoricás lasagna – val. Nagyon régóta nem sütöttem lasagna – t, úgy meg, hogy ez a zöldség domináljon benne, még sosem. Nem is cifráztam túl a dolgot, valószínűleg ennek köszönhette sikerét. Biztosan lesz még ismétlés és a vendégek is igényt tartanak a receptre :o)




Kukoricás lasagna ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

4 dkg növényi margarin

2 evőkanál graham liszt ( bármilyen megteszi )

2 dl sűrű növényi tejszín

1/2 citrom leve

2 doboz kukorica

kevés bazsalikom

1 doboz paradicsom ( pl. Mutti )

oregánó

tengeri só, bors

1 közepes padlizsán vékonyan felkarikázva és sütőben előgrillezve

12 lap lasagne lap

20 dkg tofu

néhány evőkanál növényi tejszín


Így használd a hozzávalókat:

A margarint melegítsd fel, szórd meg a liszttel, pirítsd egy - két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Ha alaposan összeforraltad, borítsd bele a leöblített kukoricát, hígítsd egy kevés vízzel és fűszerezd ( só, bors, bazsalikom, citromlé ). Botmixerrel turmixolj bele, de nem kell az egésznek pépesnek lennie!

A paradicsom konzervet sózd, borsozd és szórd meg oregánóval, majd mixeld össze.


Végy elő egy tűzálló tálat, „kend meg” az alját egy kevés paradicsomszósszal, fektess rá 4 lasagna lapot, erre jöhet a kukoricás massza egyharmada, a padlizsánkarikák fele, majd megint a paradicsommártás. Folytasd tovább a rétegezést, a végén csak kukorica kerüljön a tésztalapokra, melyet boríts be a tejszínes morzsolt tofuval. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon süsd 30 percig, majd grillezd további 5 – 10 percig.


4 személy részére.

2 megjegyzés: