Ma kukorica nap van és tutira akartam menni, mert vendégeink is voltak ebédre. Na, ehhez képest valami vadonatúj spontán finomsággal leptem meg a barátnőmet, méghozzá kukoricás lasagna – val. Nagyon régóta nem sütöttem lasagna – t, úgy meg, hogy ez a zöldség domináljon benne, még sosem. Nem is cifráztam túl a dolgot, valószínűleg ennek köszönhette sikerét. Biztosan lesz még ismétlés és a vendégek is igényt tartanak a receptre :o)
Kukoricás lasagna ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
4 dkg növényi margarin
2 evőkanál graham liszt ( bármilyen megteszi )
2 dl sűrű növényi tejszín
1/2 citrom leve
2 doboz kukorica
kevés bazsalikom
1 doboz paradicsom ( pl. Mutti )
oregánó
tengeri só, bors
1 közepes padlizsán vékonyan felkarikázva és sütőben előgrillezve
12 lap lasagne lap
20 dkg tofu
néhány evőkanál növényi tejszín
Így használd a hozzávalókat:
A margarint melegítsd fel, szórd meg a liszttel, pirítsd egy - két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Ha alaposan összeforraltad, borítsd bele a leöblített kukoricát, hígítsd egy kevés vízzel és fűszerezd ( só, bors, bazsalikom, citromlé ). Botmixerrel turmixolj bele, de nem kell az egésznek pépesnek lennie!
A paradicsom konzervet sózd, borsozd és szórd meg oregánóval, majd mixeld össze.
Végy elő egy tűzálló tálat, „kend meg” az alját egy kevés paradicsomszósszal, fektess rá 4 lasagna lapot, erre jöhet a kukoricás massza egyharmada, a padlizsánkarikák fele, majd megint a paradicsommártás. Folytasd tovább a rétegezést, a végén csak kukorica kerüljön a tésztalapokra, melyet boríts be a tejszínes morzsolt tofuval. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon süsd 30 percig, majd grillezd további 5 – 10 percig.
4 személy részére.
mindkét lasagnát megsütöttem, és mennyeiek :)
VálaszTörlésköszönet a receptekért!
Édua
Szívesen :o)
VálaszTörlés