2008. november 18., kedd

Bundáskenyér másként

Ez is egy utánzat – kaja, de legalább nem kell hozzá szója, mint oly sok más esetben. Több helyen is olvastam már a tojás nélküli bundáskenyérről, de mégsem vonzott annyira a lehetőség, hogy vegyem a fáradtságot és kipróbáljam. Múlt héten azonban egyik nap nagyon kellett sietnem az ebéd elkészítésével, lapozgattam a Napfényes receptes füzeteket és mivel csak Emma és én voltunk otthon, bátran bevállaltam valami újdonságot. Kicsi lányom sosem evett még igazi bundáskenyeret, úgyhogy nem volt mihez viszonyítania és úgy láttam ez a reform változat tetszett Neki. Nekem is, bár semmi köze a tojáshoz ill. annak ízéhez ( szerencsére ), és ez így volt jó! :o)




Vegán bundáskenyér


Legyen a kezed ügyében:


x szelet teljes kiőrlésű kenyér ( a só – és élesztőmentes nem szív magába annyi zsiradékot! )

sárgaborsó – vagy csicseriborsóliszt ( nekem sárgaborsó volt )

fűszerek: őrölt mustármag, bors, kurkuma, vegamix, római kömény, vagy bármi egyéb, ami szimpatikus a számodra

+ olaj


Így használd a hozzávalókat:


A lisztből, kevés vízből és fűszerekből sűrű masszát készítünk, olyasmit, mint a palacsintatésztáé, s ebbe forgatjuk bele a kenyérszeleteket, majd az olajban kisütjük.


Jó étvágyat hozzá! ;o)


Forrás: Napfényes receptek 1.


3 megjegyzés:

  1. Nem hangzik rosszul, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjük, a masszába én más fűszereket teszek.

    VálaszTörlés