2008. november 14., péntek

Sült zöldség kuszkusszal

Ismét bebizonyosodott, a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. Egy jó vacsorához nincs szükség többre, mint egy kis kuszkuszra, néhány marék kockára vágott zöldségre, egy pici olajra, citromlére és rozmaringra. Jaj, nagyon finom volt!!!!!! :o)




Sült zöldség kuszkusszal


Legyen a kezed ügyében:


1 – 1 piros és sárga húsú paprika, kimagozva és vékonyan felcsíkozva

2 cukkini, kockára vágva

1 padlizsán kockára vágva

1 fej lila hagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott rozmaring a kertből

5 evőkanál olívaolaj

25 dkg kuszkusz

1 doboz konzerv csicseriborsó ( eredetileg apró szemű bab )

2 evőkanál citromlé

tengeri só, bors


Így használd a hozzávalókat:


Melegítsd elő a sütőt 220 fokosra. Az apróra vágott cukkinit, padlizsánt, a lereszelt fokhagymákat, a lila hagymát, a paprika csíkokat tedd egy tepsibe, locsold meg az olajjal és szórd meg a rozmaringgal, sózd, borsozd, majd told be a sütőbe 20 percre. 10 perc után gyakran forgasd át.


Közben forrázd le 4 dl vízzel a kuszkuszt, hagyd állni 20 percig, hogy az összes vizet magába szívja.


Ha a zöldségek megsültek, mehet be a csicseriborsó is, csupán 1 – 2 percre, hogy átmelegedjen.


Adagold a villával fellazított kuszkuszt a tányérokra, tedd rá a sült zöldségeket, öntözd meg a citromlével és kész is vagy. Tényleg nagyon finom! ;o)




4 személy részére


Forrás: Good Food 101 Vegetáriánus étel


2 megjegyzés:

  1. Na ez ám a vicces! Csütörtökön én is ugyanezt csináltam (apróbb eltérésekkel, nekem pl: sárgarépa volt benne cukkini -, és lencse csicseriborsó helyett), mert gyors és finom. Asszem akkor nem is publikálom, megelőztél : D

    VálaszTörlés
  2. Hehe, ez tényleg jó! Sajnálom, hogy így keresztbe tettem Neked akaratlanul is; szerintem ne befolyásoljon, itt mi van, tedd fel Te is, végül is teljesen másként csináltad :o))

    VálaszTörlés