Ez egy nagyon egyszerű sajttorta vagyis inkább tofutorta a korábban belinkelt Animalaid receptesfüzetből. Meglehetősen hasonlít a nyári zabpelyhes lepényemhez, csak ott magam találtam ki a süti felső részét, itt pedig a receptet követtem, több – kevesebb hűséggel :o) Igaziból arra voltam kíváncsi, milyen is ez a kekszes alap. Finom és kevés munkát igényel :o)
Áfonyás tofutorta
Legyen a kezed ügyében:
300 gramm natúr tofu ( = 1 csomag )
2 darab citrom leve ( ha bio, akkor persze a héja is )
1 darab narancs leve ( ha bio, akkor ennek is a héja is :o)
kevés őrölt citromhéj ( csak akkor, ha a fentiek nem bio gyümölcsök voltak )
60 ml növényi tej
60 ml olaj
6 dkg narancsfa méz ( sima akác is tökéletes lesz ám hozzá! )
1 evőkanál lágy barnacukor
csipet őrölt vanília
300 gramm keksz ( 1 doboz Lidl -féle Sondey Spelt Biscuit* )
5 dkg bio margarin felmelegítve
10 dkg áfonya ( vagy egyéb bogyós gyümölcs a fagyasztóból )
Így használd a hozzávalókat:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokosra. A szétmorzsolt kekszet keverd össze a folyékony margarinnal és egyengesd egy piteforma ( vagy egyéb ) aljába.
Egy tálba mehet az összes többi hozzávaló a gyümölcs kivételével, botmixerrel krémesítsd egy kicsit, fakanállal keverd bele az áfonyát is és szépen oszlasd el a keksz réteg tetején.
40 percre mehet a sütőbe.
Forrás: Animal Aid – Your guide to dairy – and egg – free, shopping, cooking and eating
* Összetevők: teljes kiőrlésű tönkölybúza, cukor, növényi zsír, sötét lenmag, árpapehely, zabpehely, só, oligofruktóz, fűszer, aroma, térfogatnövelőszer – tudom, nem tökéletes, de annyira nem is rossz ;o)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése