2009. február 25., szerda

Carobellás muffin - teljes őrlésű lisztből

Mostanában megint nincs kedvem főzni, ellenben sütni, hjaj. Veránál láttam meg ezt az eredetileg fánknak készülő finomságot, s igaz, hogy első körben be akartam szerezni hozzá azt a speciális sütőformát, de aztán a ma esti vendégeknek szerettem volna valamivel kedveskedni, s így muffinként végezték a fánkok. Korábban nem kóstoltunk még carobellát, annak ellenére, hogy kb. november óta lapult egy bontatlan üveg a kamrámban, attól tartok, mostantól gyakrabban vásárolunk belőle, nagyon – nagyon finom!!!! :o)



Carobellás muffin


Legyen a kezed ügyében:


2 csésze tk. tönkölyliszt

½ csésze barna nádcukor

½ csomag sütőpor

1 evőkanál keményítő ( vagy csicseriborsó - vagy sárgaborsóliszt )

2 csésze növényi tej ( nálam rizs )

1 kk. vaníliaörlemény

4 evőkanál olvasztott pálmazsír

+ carobella


Így használd a hozzávalókat:


A lisztet, a cukrot, a sütőport, a keményítőt és a vaníliát összekeverem, felolvasztok egy kevés pálmazsírt, kikanalazok belőle 4 evőkanálnyit a tálba, majd hozzáöntöm több részletben a két csésze tejet és alaposan összekeverem a masszát. Nekem a vártnál hígabb tésztám lett, amit fánk sütőforma híján, muffin formákba kanalaztam, s így 12 darab lett belőle. 170 fokon kb. 20 - 25 perc.


Megvártam, míg kissé lehűltek, majd egy hatalmas fecskendőnek tűnő konyhai akármivel szépen beletöltögettem a carobellát, csak úgy a tetejükön, mintha szurit adtam volna nekik ;o).

Nyamm!!! :o)


Forrás: Vera vegakonyhája


17 megjegyzés:

  1. Hjaj a carobella, az tényleg nagyon finom!:) Én rendszeresen stikában falom a hűtőből...:-))) Ez a betöltögetés lehet, hogy úgy is mehetne, ahogy a muffinoknál szokták, hogy egy adag tészta, rá kis kanál krém, aztán befedni egy adag tésztával. Szerinted? Mert nekem sztem nincs ilyen beszúrósom.

    VálaszTörlés
  2. Csak az a kérdés, hogyan viselkedik sütéskor. Valószínű egyébként, hogy úgy is jó lenne.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok Lányok!

    Igen, magam is ezen morfondíroztam, hogy bírja a sütést a carobella ( és egyébként a nutella??? ), de mint írtam a cikkben nekem még nincs sok tapasztalatom ezzel a cuccal kapcsolatban :o)

    VálaszTörlés
  4. Jól néz ki!
    Én is Carobella kedvelő. :)
    Nem tudom a sütésnél, sztem kicsit módosulhat...

    Kata!
    Fogadd szeretettel:
    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/02/barati-dij-avagy-apold.html

    VálaszTörlés
  5. Kedves Reni és Kata!

    Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám!!!

    VálaszTörlés
  6. Kata, tőlem is kaptál egy virtuális ölelést!

    VálaszTörlés
  7. Nézz be hozzám, és fogadd szeretettel :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Kata!

    Látogass el hozzám is barátság-ügyben! :-)

    http://cuisineadele.blogspot.com/2009/03/baratsag-dijat-kaptam.html

    Adéle

    VálaszTörlés
  9. A pálmazsírt mivel lehetne helyettesíteni?
    Vagy hol lehet venni ilyen pálmazsírt?

    VálaszTörlés
  10. Lányok, mindenkinek nagyon köszönöm a barátságos dolgot!!!! :o)

    Szilvi: pálmazsír helyett teljesen jó a bio margarin vagy vaj, vagy akármi amit Te egyébként használsz. Különben nagyobb bioboltokban kapható.

    VálaszTörlés
  11. Egy kis meglepetés tőlem Neked!

    http://mylittlevegankitchen.blogspot.com/2009/03/baratsag.html

    VálaszTörlés
  12. Kata: köszi, akkor meg fogom próbálni Liga margarinnal :)

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Kipróbáltam, de nekem majd 1 órát volt bent és a belseje így is nyers állagú maradt...:( Ilyennek kell lennie, vagy én rontottam el valamit?

    VálaszTörlés
  14. Szia!

    Sajnálom, hogy nem jött össze elsőre. Nem tudom, pontosan mire gondolsz, mikor nyers állagot említesz. A teljes őrlésű tészták egyik jellemzője, hogy kicsit nedvesebbek lesznek, mint a fehér lisztből készített társaik. Nem nyers, de nedves!
    Persze lehet, hogy most nem ez volt Nálad, hanem esetleg valami más ment félre. Átnéztem a receptet és úgy rémlik, pontos, így csináltam, esetleg fuss neki még egyszer! :o)
    Üdv: Kata

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm a gyors választ! :)
    Igen, lehet az a nyers inkább nedves lesz! Hogy pontosítsak olyan jó ragacsos volt belül. Végül is ennyi sütés után nyers csak nem maradhat...Akkor ez egyszerűen ilyen állagú, még meg kell szokni! Amúgy fincsi és jó laktató :D Azt hiszem ezentúl többször be fogok nézni ide, mert nagyon jó receptek vannak itt! :P

    Üdv: Éva

    VálaszTörlés