2008. március 6., csütörtök

Bio Brownie ( laktóz – és tojásmentes süti )

Mostanában nem szerepelt a blogon sütemény, úgyhogy itt az ideje, hogy egy számomra is új receptet megosszak Veletek. Ma reggel, kutyafuttában készült ez a brownie, miközben a vacsorát is főztem, ráadásul egy másik izgalmas ételleírás sem hagyott nyugodni, így azt is ki kellett próbáljam … de azért álltam a sarat, minden elkészült időben :o)

Eredetileg cukrot kell a tésztába keverni, s úgy biztosan nem találna kivetnivalót benne senki, de én most ugye nagy Stevia – lázban égek, ezért merészen kihagytam belőle a cukrot … hát, igen, nem biztos, hogy mindenki szeretné a sok kakaótól meglehetősen kesernyés sütit, na de ha egy kis mézet csorgatsz a tetejére, úgy már isteni!!!! ;o) ( Ezzel legalább meg is nyugtattam magam, hisz a mézet nem tettem ki hőhatásnak!! )




Bio brownie ( laktóz – és tojásmentes süti kakaórajongóknak )


Legyen a kezed ügyében:

1 + 1/3 bögre* teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 kávéskanál tengeri só

2 kávéskanál sütőpor

1 bögre növényi margarin

1 bögre növényi tej ( nálam rizs )

1 bögre cukrozatlan kakaópor

1 bögre nádcukor ( helyett csupán 7 csepp Stevia kivonat )

1 csomag vaníliás cukor ( helyett 1 teáskanál házi vaníliakivonat )

1 bögre pirított olajos mag, mandula vagy pirított dió / mogyoró ( nekem csak darált dióm volt kéznél )

50 gr csokireszelék ( ezt kihagytam )


Így használd a hozzávalókat:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra, s bélelj ki egy kis tepsit sütőpapírral. Keverd össze a lisztet, sót, sütőport, majd tedd félre.

Olvaszd fel a margarint, szórd bele a kakaóport, s keverd el alaposan. Ekkor jöhetne a cukor vagy a Stevia, ízlés szerint, plusz a vaníliakivonat. Most mindent mindennel össze kell dolgoznod, a végén jöhet a dió ( vagy egyéb mag ), majd a masszát öntsd a tepsibe és mehet a sütőbe 35 – 40 percre.


Lehet még fokozni az élvezeteket egy kis fagyival, lekvárral, gyümölcsöntettel, de mint azt korábban említettem mézzel is nagyon finom!


*Nálam a bögre a „cup” volt azaz 2,5 dl


Forrás: Biopont recept


4 megjegyzés:

  1. Egy kis tavaszi kördés, ha van kedved :)

    http://grenadinegasztro.blogspot.com/2008/03/tavaszi-zsid-nnepek.html

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Holnap jön a válasz! :o)

    VálaszTörlés
  3. Ma próbáltuk ki, és ez oltári finom! :o)

    A Kedvesem már régóta szeretett volna brownie-t enni, mert azt hallotta róla, hogy nagyon fincsi süti, de az a két próbálkozás, amit eddig étteremben ejtettünk meg, kb. annyira volt finom (pláne ehhez képest), mint amennyire hideg ez a nyár :)

    Úgyhogy köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Nagyon örülök, hogy ennyire bejött Nektek is ez a brownie, s köszönöm a visszajelzést!!
    ( Egyébként van még egy másik recept is, amit kipróbáltam, szerintem az is nagyon jó!!! http://href.hu/x/6m8g )

    Üdv: Kata

    VálaszTörlés