2008. november 22., szombat

Morfondírozás és blog ajánló!!!!

Napok óta pörgök! Hogy min? Természetesen azon, mit is tálaljak fel kis családomnak azon a bizonyos estén. Mert már közeleg, nagyon is ( 27 nap van már csak hátra! )!


A baj csak az, hogy hiába a rengeteg tuti recept ( főleg angolul találok nagyon helyes vegán ötleteket ), nehéz közülük választani. Egyrészt azért, mert az angolszász hagyományok meglehetősen messze állnak azoktól az ételektől, melyeket mi szoktunk Szenteste enni, másrészt meg elég nagy lutri valami olyat kanalazni a csajok karácsonyi tányérjába, amit még sosem ettünk korábban. ( Ez a mindennapokban is egyre gyakrabban jelent gondot :o((((


Ja, igen, én így főzök. Ritkán ismétlem magamat ( és persze másokat is :o), s semmi kedvem nincs főpróbát tartani abból a bizonyos levesből, salátából, főételből és desszertből, mert akkor elszáll a varázs és biztosan unottan készítem el 24. - én őket vagy ami még valószínűbb, mást fogok választani … hát, nem vagyok egy egyszerű eset.


Ha tippeket vártok tőlem, szívesen bepötyögök pár url -t, de felelősséget nem vállalok egyikért sem ;o) Illetve van egy jobb ötletem, nézegessétek addig a VEGÁN KARÁCSONYOS blogunkat, ahol tényleg szuper recepteket fogtok találni. Szerencsére Siccike, Dulmina és Vera szorgalmasabbak, mint én ( persze, könnyű Nekik, már tavaly karácsonykor is volt blogjuk :P ), de figyeljetek csak, ha egyszer én is beindulok … :o)))


5 megjegyzés:

  1. Hát, Kata, mintha szó szerint én írtam volna!:-))) Merthogy én is utálok bármit kétszer elkészíteni (még ha nagyon jól sikerült, akkor is győzködnie kell miatta a családnak...:-), és én is hiába győzködöm magam már hetek óta, hogy 'naaa, idén már tényleg meg kéne próbából előre főzni!', merthogy akkor tényleg elszáll a varázs...

    VálaszTörlés
  2. Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül :o)))

    VálaszTörlés
  3. Én meg hiába csuklózok, a tágabb család elég nehézkes, csak húsban tud gondolkodni. A legnehezebb számukra kitalálni, hogy mi legyen.

    VálaszTörlés
  4. Hihi - elnézést! -, többek között ezért sincs nálunk nagyobb családi összejövetel. Én nem főzök húsfélét, ők nem kérnek csak zöldséget :P A sütijeimet azonban már kezdik megenni, s ez is valami :o)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Nekem bejött az előre lefőzés, mert a páromnak még néha aggódhatnékja van az "idegen ízektől". Úgyhogy meg is nyugodott és mivel kétszer ugyanúgy úgysem tudom megcsinálni, a meglepetés is megmaradt. :-)

    N

    VálaszTörlés