Múlt hétvégén süthetnékem volt, aminek kis családom minden tagja nagyon örült. Én meg boldog vigyorral a fejemen néztem Őket, ahogy tömték magukba a több napig is eltartható kekszféléket ... mondanom sem kell, nem volt sokáig szükség a fémdobozaimra.
Korábban nem kísérleteztem még ilyen csokis csodákkal, de most összeolvastam mindenféle receptet és kitaláltam a magam verzióját, tojásmentes változatban, ami egy picit puhább összhatású, mint eredeti, amerikai testvérei.
Amerikai stílusú csokis keksz ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
26 dkg liszt ( fele teljesőrlésű, fele fehér )
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
7 dkg étcsoki ( sima táblás csokim volt csak, ez is megteszi, de legközelebbre szerzek csokicseppet )
10 dkg fehér nádcukor
10 dkg növényi margarin
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl rizstej
Így használd a hozzávalókat:
Melegítsd elő a sütődet 180 fokra. Egy tálban keverd össze a növényi margarint a cukorral, majd a tejjel, közben hozzáadhatod a vaníliát és az apróra vágott csokit is. Apránként adagold hozzá a sütőporral és sóval elkevert liszteket, vigyázz, ne dolgozd túl a tésztát.
Evőkanál segítségével mérd ki az adagokat és a tenyeredben formálj gombócokat a masszából, melyeket lelapítasz a sütőpapírral bélelt tepsin. Nekem húsz darab lett ebből a mennyiségből és kb. 10 perc alatt sültek meg. Óvatosan bánj a kekszekkel, ekkor még igen sérülékenyek, legjobb, ha hagyod, hogy a tepsin hűljenek ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése