2008. január 22., kedd

Candidás kenyér

Nézem már egy ideje Zsuzsi barátnőmet, hogy „szenved” szegény a ráerőltetett candida – diétától és ma úgy határoztam, keresek Neki egy jó -féle kenyérreceptet, ne csak pászkát kelljen ennie heteken át.

Tény, a szódabikarbónás kenyér és a finom élesztős, dagasztás nélküli kenyerek világa irtó messze esik egymástól, de azért nem lett rossz a mai próbálkozásom, a vele megajándékozott is nagyon hálás volt, csak a férjem szimatolta gyanakodva a kissé nehéz, édeskés illatú tésztát.





Candidás kenyér


Legyen a kezed ügyében:


50 dkg teljes kiőrlésű liszt ( fele rozs, fele búza volt nálam )

8 evőkanál olaj

4 dl langyos víz

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

1 teáskanál fűszer pl.: kömény, zöldfűszer ( én oregánót tettem bele )



Így használd a hozzávalókat:


Ez egy igazán egyszerű recept, melegítsd elő a sütőt 175 fokra, keverj össze mindent egy tálban, vajazd ki a formát, amelyben sütni akarod a kenyeret, öntsd bele a masszát és süsd 50 percig ( nekem 60 volt a nyerő ). Igazán jó alternatívája a bioboltokban kapható, méregdrága élesztőmentes finomságoknak. Jó étvágyat hozzá!


Forrás: Wikipedia és ezen a linken egy rakás receptet találnak a candida problémával küzdők!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése