Levest még nem mutattam Nektek, így hát jöjjön egy fenségesen finom és nemesen egyszerű példány a Nélkülözhetetlen szakácskönyv sorozat egy friss felfedezettje. Sűrű, tartalmas, olyan melengetős, téli fogás.
Gyors vöröslencseleves ( 4 adag )
Legyen a kezed ügyében:
1 vöröshagyma
25 dkg vöröslencse
1 konzerv paradicsom
1 liter zöldségalaplé
kevés olaj
bazsalikom
szójajoghurt
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lencsét, a paradicsomot és a zöldséglevet. Miután felforraltad, főzd még kb, 20 - 25 percig, tálalás előtt apríts bele némi bazsalikomot és szedheted a tányérokba. Eddig még mindenki el volt ájulva tőle! ( Csak a saját lányaim nem eszik :o( Ja és egy kanál szójajoghurt is mehet a közepére, feldobja!
Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv – ez a recept úgy jó, ahogy van!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése