2008. január 14., hétfő

Gyors vöröslencseleves


Levest még nem mutattam Nektek, így hát jöjjön egy fenségesen finom és nemesen egyszerű példány a Nélkülözhetetlen szakácskönyv sorozat egy friss felfedezettje. Sűrű, tartalmas, olyan melengetős, téli fogás.




Gyors vöröslencseleves ( 4 adag )


Legyen a kezed ügyében:


1 vöröshagyma

25 dkg vöröslencse

1 konzerv paradicsom

1 liter zöldségalaplé

kevés olaj

bazsalikom

szójajoghurt


Így használd a hozzávalókat:


Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lencsét, a paradicsomot és a zöldséglevet. Miután felforraltad, főzd még kb, 20 - 25 percig, tálalás előtt apríts bele némi bazsalikomot és szedheted a tányérokba. Eddig még mindenki el volt ájulva tőle! ( Csak a saját lányaim nem eszik :o( Ja és egy kanál szójajoghurt is mehet a közepére, feldobja!


Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv – ez a recept úgy jó, ahogy van!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése