2008. január 29., kedd

Sültrépa saláta

Na, ez tipikusan a gombhoz a kabátot esete volt. Napok óta töröm a fejem valami jóféle köreten, ami az ételtársítási szabályaimat sem csorbítva passzol egy fehérjés étkezéshez ( hús, hal, tofu stb. ). Valljuk be, így télen nem tobzódunk a lehetőségekben, a párolt zöldségeken kívül van a cékla, a sárgarépa, a káposztafélék, a retkek, esetleg a karalábé … és kész. A sopánkodás azonban nem vezet sehová, így jó sok gondolkodást követően ( nem vagyok formában mostanság ;o) készült el az a „saláta”, amit rántott hal mellé tálaltam.





Sültrépa saláta – 2 főre ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:


4 közepes sárgarépa

olaj, só, bors, alufólia


20 dkg feta sajt

2 ek. apróra vágott snidling

kb. 3 ek. citromos olívaolaj ( vagy sima olíva + egy fél lime leve )


Így használd a hozzávalókat:


A sütőt melegítsd elő 200 fokosra. Alaposan súrold meg a répákat, de hámoznod nem kell. Tépj négy nagy darab alufóliát, kend meg olajjal, fektess rá egy – egy zöldséget, kend meg a tetejüket is olajjal, sózd, borsozd, s csomagold be őket. Mehetnek is 30 – 40 percre a sütőbe ( a répa vastagságán sok múlik, ugye ).


Közben bőven van időd feldarabolni a fetát, megszórni a snidlinggel, meglocsolni a citromos olajjal. Ha megsültek a répák, óvatosan bontsd ki őket, vigyázz a forró gőzzel! Éles késsel vágd őket vékony szeletekre, s forgasd bele a fetás olajba. Kész is vagy, tedd a hűtőbe a salátádat, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése