Folytatom a keresgélést, miszerint finom és házi kekszekkel látom el lánykáimat, a vacak bolti márkákat feledve. Láttam, Dolce Vita is ebben a témában kutakodik! Hajrá Neki is! ;o) Szerencsére édesség fronton kevésbé válogatósak ezek a törpillák, így majdnem tutira megyek, ha valamilyen pech folytán azonban nem nyeri el a tetszésüket az újdonság, még mindig itt van Apa, akire bizton számíthatok.
No, ez a recept egy a gyermekek egészséges táplálkozásával foglalkozó könyvből származik és emígyen hangzik:
Mazsolás zabpelyhes keksz
Legyen a kezed ügyében:
1 csésze liszt ( én most bio fehérből csináltam, de simán elbírja a teljesőrlésűt is )
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
½ csésze barnacukor
1/3 csésze olaj
¼ csésze melasz ( helyett én mézet használtam, de összességében kevesebb édesítőszer is elég bele, nekem egy kicsit túl édes lett a végeredmény )
1 teáskanál vaníliakivonat
1,5 csésze zabpehely
¼ csésze szója – vagy rizstej ( én ez utóbbit preferálom, de természetesen „rendes” tejjel is működik )
½ csésze mazsola ( arany, nagy szemű )
½ csésze vágott dió ( kimaradt, nem volt itthon )
Így használd a hozzávalókat:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. Végy egy másik tálat és abba öntögesd bele a cukrot, olajat, mézet, vaníliakivonatot, borítsd bele a lisztes keveréket, a zabpelyhet, a tejet, a mazsolát és a diót, amennyiben azt is használsz. Alaposan vegyíts össze mindent.
Evőkanál segítségével pakold a masszát a sütőpapíros tepsire, soook helyet hagyva a sütik közt, mert alaposan meg fognak nőni a melegben.
12 – 15 percig süsd és rácsra pakolva hagyd hűlni őket.
Ui.: Én biza minden hozzávalót szépen összeborogattam egy tálba, nem szeretek annyit mosogatni és a sütésnél vigyázz, kb. 10 perc alatt kicsit sikerült is megkapatnom a sütik szélét, úgyhogy figyeljen mindenki árgus szemekkel. Különben fincsi!
Forrás: Healthy eating for life for children – Jennifer Raymond
Nekem úgy ráragadt a szélük a sütőpapírra mint a sicc D: De amúgy finom, csak ilyen kanállal-evős lett. Lehet túl szétfolytak a sütőpapíron és vékony lett a szélük.
VálaszTörlésHello :) Sajnálom, lehet a sütőpapír is ludas volt, némelyik nagyon vacak :S De azért örülök, hogy ízlett ;)
VálaszTörlésKata
köszi, ezt IS IMÁDJUK :)hónapok óta ez a reggeli/tízórai/nasi, megunhatatlan, vasárnap lesütöm a köv. heti adagot, és isteni egész héten :)
VálaszTörlésköszi!!!!!!!!!
Köszi Névtelen a visszajelzést, örülök, hogy ízlett :)
VálaszTörlés