Gombát ritkán eszünk, de most éppen akad a hűtőmben fél kiló, amivel kezdenem kellett valamit. S mivel tegnap rizs nap volt, nem volt kérdés, hogy gombás rizs lesz a vacsora :o) Ezt ügyeskedtem össze belőlük, ezt meg azt még hozzátéve:
Gombás – diós rizs
Legyen a kezed ügyében:
30 dkg barnarizs
1 – 1 fej vörös – és lilahagyma
20 dkg gomba
1 tv paprika
10 – 10 dkg sima és füstölt tofu
5 dkg kesudió
tengeri só, bors, koriander, olaj
Így használd a hozzávalókat:
A rizst főzd meg. ( Nekem pont ebben a fázisban ment tönkre a vadiúj kuktám :o(((
Az olajon pirítsd meg a hagymákat, dobd rájuk a szeletelt gombát, tv paprikát és párold meg őket. Mikor ez megvan, jöhetnek a tofukockák és a kesudió, akár egészben, akár kicsit összevágva és a rizs. Fűszerezd sóval, borssal és friss korianderlevelekkel.
Olajozz ki egy Neked tetsző formát, nekem most szögletes akadt a kezembe és ebbe simítsd bele a rizzsel elkevert zöldségeket.
180 fokos, előmelegített sütőben süsd kb. 35 – 40 percig. Aztán szeleteld, ha tudod :P
Mi salátát ettünk hozzá.
Forrás: Veg world
Nagyon jó kaja, mindenkinek ajánlom! (a férj...)
VálaszTörlés