2008. április 22., kedd

Gombás - diós rizs

Gombát ritkán eszünk, de most éppen akad a hűtőmben fél kiló, amivel kezdenem kellett valamit. S mivel tegnap rizs nap volt, nem volt kérdés, hogy gombás rizs lesz a vacsora :o) Ezt ügyeskedtem össze belőlük, ezt meg azt még hozzátéve:




Gombás – diós rizs


Legyen a kezed ügyében:

30 dkg barnarizs

1 – 1 fej vörös – és lilahagyma

20 dkg gomba

1 tv paprika

10 – 10 dkg sima és füstölt tofu

5 dkg kesudió

tengeri só, bors, koriander, olaj


Így használd a hozzávalókat:

A rizst főzd meg. ( Nekem pont ebben a fázisban ment tönkre a vadiúj kuktám :o(((

Az olajon pirítsd meg a hagymákat, dobd rájuk a szeletelt gombát, tv paprikát és párold meg őket. Mikor ez megvan, jöhetnek a tofukockák és a kesudió, akár egészben, akár kicsit összevágva és a rizs. Fűszerezd sóval, borssal és friss korianderlevelekkel.

Olajozz ki egy Neked tetsző formát, nekem most szögletes akadt a kezembe és ebbe simítsd bele a rizzsel elkevert zöldségeket.

180 fokos, előmelegített sütőben süsd kb. 35 – 40 percig. Aztán szeleteld, ha tudod :P

Mi salátát ettünk hozzá.


Forrás: Veg world

1 megjegyzés: