31 éves vagyok és elmondhatom magamról, életemben másodszor készítettem nokedlit. Tojásosat még egyszer sem. Ehhez képest mindkét próbálkozásom jónak volt mondható; sajnos az első receptre már nem emlékszem, kb. 5 éve ügyeskedtem össze az első tönkölygaluskát, a mostani pedig Verától van. Határozottan állíthatom, jó volt, de lehet, hogy kipróbálok más variációt is. Persze lehet, hogy a baj velem van, mert már elfelejtettem milyen is a nokedli ;o) … hm, a karalábépaprikáshoz mindenesetre nagyon passzolt!
Karalábépaprikás nokedlivel ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
2 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 nagy sűrített paradicsomkonzerv
3 közepes karalábé
2 dl szójajoghurt
tengeri só, borsikafű, fűszerpaprika, majoránna, fűszerkömény, olaj
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, szórd meg a pirospaprikával ( húzd le a tűzről, keverd meg, öntsd fel egy korty vízzel ), tedd vissza a tűzre a lábasod, majd add hozzá a kicsire kockázott karalábét és kevergesd néhány percig. Közben a kicsumázott zöldpaprikát is vágd fel, s a sűrített paradicsom kíséretében tedd a lábasba. Ízesítsd a fenti felsorolásból Neked tetsző fűszerekkel, s miután a karalábé megpuhult keverd bele a szójajoghurtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése