Sokan nem tudják rólam, de én nem tudok pogácsát sütni. Gyerekkorom egyik nagy kedvence az anyukám -féle krumplis pogi, az a jó lapos, bevagdalt tetejű, puha finomság, melyet ki tudja miért, nagyon ritkán készít Anyu, még ha kérem sem sikerül összehoznia, pedig nem hiszem, hogy a sajtos sokkal bonyolultabb, oszt az mégis gyakrabban kerül az asztalra … hjaj, na mindegy! Szóval, jelentem sok évi gondolkodás után magam is megindultam az úton, úgy tűnik megértem a pogácsasütésre vagy csak megelégeltem a várakozást a hazaira ;o) A lényeg, hogy nemrég már készült a konyhámban burgonyafánk, tegnapelőtt candida diétán szenvedő barátosném számára szódabikarbónás krumplis pogi és néhány napon belül jöhet a premier: megsütöm Sajtkukac élesztős, vegán pogácsáját. Kíváncsi vagyok az eredményre, mesélek majd!
Magos burgonyás pogácsa ( anti candidás )
Legyen a kezed ügyében:
30 dkg héjában főtt burgonya
50 dkg tk. tönkölyliszt
10 dkg hajdinaliszt
1 dl olaj
3 evőkanál szezámsó
2 mokkáskanál szódabikarbóna
2,5 dl víz
szezámmag ill. lenmag a szóráshoz
Így használd a hozzávalókat:
A krumplit pucold meg és törd össze, keverd hozzá a liszteket, az olajat, ízesítsd a szezámsóval ( az enyém elbírt volna egy kis tengeri sót is ), jöhet a szódabikarbóna és a 2,5 dl langyos víz is. Alapos összegyúrást követően kinyújtottam, kiszaggattam ( én mini darabokat gyártottam ), megszórtam a magok valamelyikével és sütőpapíros tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. A gyerekek is szerették!
Forrás: Wikipedia
másféle teljes kiőrlésű lisztből is lehet csinálni? Pl. rozslisztből?
VálaszTörlésKedves Névtelen!
VálaszTörlésSajnos a rozslissztel nincs sok tapasztalatom, mert én allergiás vagyok rá :( Teljes őrlésű búzával azonban biztosan működik :)
Kellemes Karácsonyt!
Kata