Egyértelműen érzem a tavasz közeledtét, mivel egyre gyakrabban eszem salátát ebédre. Az alábbi két variáció teljesen spontán született, nincs is bennük semmi különleges, csak gondolatébresztőnek szántam, hátha valakinek megtetszenek :o) Mindkettő vega, az első sajtos, a második tofus.
Tavaszi kínai keles saláta
Legyen a kezed ügyében:
½ kínai kel – kisebb fajta
1 marék uborka
1 marék piros színű paprika
1 kicsi sárgarépa reszelve
10 dkg feta sajt
szójaszósz, olívaolaj
Így használd a hozzávalókat:
Az uborkát és a paprikát vágd neked tetsző formára, a répát reszeld le. Felforrósított serpenyőben, kevés szójaszósszal meglocsolva süsd meg a csíkokra vágott kínai kelt, csupán pár perc kell neki. Halmozd a sült leveleket egy tányérra, pakold rá a nyers zöldségeket, szórd meg a kockára vágott fetával és locsold meg extra szűz olívaolajjal.
1 személyes adag
Zöld saláta pácolt tofuval
Legyen a kezed ügyében:
½ római saláta
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
1 kaliforniai paprika
1 csomag tofu ( 30 dkg ) szójaszószos olajban pácolva
Így használd a hozzávalókat:
A tofut vágd 6 szeletre, a paprikát hosszú csíkokra és minimum egy óra hosszára tedd szójaszósszal elkevert olajos pácba.
A többi zöldséget vágd fel, a salátát tépkedd harapható méretűre. Bordás serpenyőben süsd meg a tofut is és a paprikát is, halmozd a salátás alapra.
2 személyes adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése