2008. április 25., péntek

Vegán csokis muffin

Erről a sütiről azt kell tudni, hogy erősen megosztotta a családomat. Apának és nekem nagyon ízlett, a lányok azonban éppen csak belekóstoltak, máris prüszkölték kifelé a morzsákat. Ok, tudom mi volt a gond. Sok kakaó, kevés cukor – naná, hogy kicsit keserű lett a várva várt muffin, de nekünk, felnőtteknek pont ez tetszett benne a legjobban! A vicc az volt, hogy másnap valahogy mégis ízlett a manóknak is :o)

Különben nem szokásom "szószokat" kreálni sütikhez, de ehhez most valahogy mégis kívántam valami finomat, méghozzá selyem tofuból. Frissen erősen érezhető volt benne a tofu íze ( még akkor is, ha nincs neki :P ), de másnapra szépen összeértek az ízek!! Hűűű, nagyon finom volt!





Vegán csokis muffin


Legyen a kezed ügyében:

20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

10 dkg barna cukor

3,5 dkg kakaópor

5 gramm szódabikarbóna

csipet só

0,8 dl olaj

5 ml vaníliakivonat

5 ml citromlé

2,5 dl növényi tej


Így használd a hozzávalókat:

A száraz anyagokat az egyik, a nedves anyagokat a másik tálban keverd össze, aztán az előbbihez mehet az utóbbi. Érted? :o)

A sütőt melegítsd elő 175 fokra, kanalazd muffin formákba a masszát és kb. 22 perc alatt süsd meg őket.

12 darab lesz.


Körtés tofukrém


Legyen a kezed ügyében:

20 dkg selyem tofu

2 evőkanál méz

1 evőkanál olaj

fél lime leve

csipet só

1 körte


Így használd a hozzávalókat:

Az összes hozzávaló mehet a turmixba ( körte hámozva és magház nélkül természetesen ) és mix. Egy kis hűtés akkor sem árt neki, ha még aznap fogyasztjátok.


Forrás: Allrecipes + Worldvillage



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése