Erről a sütiről azt kell tudni, hogy erősen megosztotta a családomat. Apának és nekem nagyon ízlett, a lányok azonban éppen csak belekóstoltak, máris prüszkölték kifelé a morzsákat. Ok, tudom mi volt a gond. Sok kakaó, kevés cukor – naná, hogy kicsit keserű lett a várva várt muffin, de nekünk, felnőtteknek pont ez tetszett benne a legjobban! A vicc az volt, hogy másnap valahogy mégis ízlett a manóknak is :o)
Különben nem szokásom "szószokat" kreálni sütikhez, de ehhez most valahogy mégis kívántam valami finomat, méghozzá selyem tofuból. Frissen erősen érezhető volt benne a tofu íze ( még akkor is, ha nincs neki :P ), de másnapra szépen összeértek az ízek!! Hűűű, nagyon finom volt!
Vegán csokis muffin
Legyen a kezed ügyében:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
10 dkg barna cukor
3,5 dkg kakaópor
5 gramm szódabikarbóna
csipet só
0,8 dl olaj
5 ml vaníliakivonat
5 ml citromlé
2,5 dl növényi tej
Így használd a hozzávalókat:
A száraz anyagokat az egyik, a nedves anyagokat a másik tálban keverd össze, aztán az előbbihez mehet az utóbbi. Érted? :o)
A sütőt melegítsd elő 175 fokra, kanalazd muffin formákba a masszát és kb. 22 perc alatt süsd meg őket.
12 darab lesz.
Körtés tofukrém
Legyen a kezed ügyében:
20 dkg selyem tofu
2 evőkanál méz
1 evőkanál olaj
fél lime leve
csipet só
1 körte
Így használd a hozzávalókat:
Az összes hozzávaló mehet a turmixba ( körte hámozva és magház nélkül természetesen ) és mix. Egy kis hűtés akkor sem árt neki, ha még aznap fogyasztjátok.
Forrás: Allrecipes + Worldvillage
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése