2008. április 15., kedd

Kertész leszek

Ez az, amit senki sem gondolt volna rólam, mondjuk úgy két évvel ezelőtt … Biztosan ismeritek néhányan azt a szitut, amikor valaki ( én ) igenis szereti a növényeket, virágokat, mégsem tud rájuk rendesen vigyázni … khm … locsolni is elfelejti őket ( mármint rendszeresen ), meg lecserélni a vágott virág alatt a vizet, meg ilyenek … Szóval, nekem is támadtak már kétségeim, tényleg nekem való – e a virágok nyúzása, amikor is kertes házikóba költöztünk. No, nem kell megijedni, mivel ikerházas megoldásról van szó, a kertecske olyan picurka, hogy több fejtörést jelent a tervezés, mint maga a kivitelezés :o)) És jelentem, tavaly 5 – ösre vizsgáztam!


Szerencsére a férjem sokat tudott nekem segíteni, hiszen Ő olyan családi házban nőtt fel, ahol a kert nem csupán dísznek volt, hanem sok mindent termesztettek benne a Szülei. Így esett, hogy a kb. 2,5 nm – es veteményesnek csúfolt kis sarokban tavaly is termett sok finomság, idén meg … most aztán igazán elszaladt velem a ló.


Mindenféle trükkös megoldásokkal operálva ( = a teraszt is igénybe veszem ) idén lesz: 3 fajta saláta, spenót, rukola, metélőhagyma, mángold, uborka, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán és rengeteg fűszernövény ( bazsalikom, oregano, zsálya, kakukkfű, rozmaring, kapor ).


Kéretik drukkolni, hogy legyen napsütés is, eső is, no meg szerencse :o) Az sosem árt!


Íme, a tavalyi képek, remélem, idén is hasonlóan szépeket fogok tudni készíteni ;o)










9 megjegyzés:

  1. Ezek igazán szép zöldségek! Remélem idén személyesen is lesz alkalmam megcsodálni őket. Esetleg még meg is kóstolni... :-)) Mostanában én is sokat törtem a fejem, hogy legalább fűszernövényeket kéne ültetnem, mert amit cserépben vásárolok az mire hazaérek mindig elfonnyad.

    VálaszTörlés
  2. Gyertek, hogy ha mertek :P
    Egyébként mi történt, kezded kedvelni a fűszereket? :P :D

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert és kitartást a kertészkedéshez, meg persze jó időt! Nincs is jobb annál, mint saját termést falatozni!

    Nekem ez lesz az első szezonom a tavaly nyáron birtokba vett kertes házban, egyelőre tetszik, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle :) A nyári forróságtól tartok egy kicsit...

    VálaszTörlés
  4. Ezek egyszerűen gyönyörűek! Én az idén kezdek neki a paraszti életmódnak. Egyébként ha valaki elkezd gondoskodni a növényekről, és nem felejti már el megöntözni őket, azt jelzi, hogy megérett az anyaságra! (vagy ha már az, akkor nem rossz anya...)

    VálaszTörlés
  5. Jöttök hozzánk látogatóba!!!

    VálaszTörlés
  6. Magadat győzködö? :P Vagy valami olyat tudtál meg most rólam, ami extra szimpatikussá tett? :o)))

    VálaszTörlés
  7. "Saját levében": azért az anyasággal nem mernék ilyen egyértelmű párhuzamot vonni. A gyerekeimet az első pillanattól fogva becsületesen gondozom :D

    VálaszTörlés
  8. Nem, kertészkedni! Na jó, tanácsot adni...

    VálaszTörlés
  9. Nagyon drukkolok, a fotók meg gyönyörűek! Én magam a fűszernövények szerelmese vagyok (többek között :o)- egy erkélyen és egy kertben (két egymástól viszonylag távol eső helyen)próbálom mostmár egy-két éve kiélni eme szenvedélyemet. :-) Sok még a tanulnivaló, de vannak sikerélmények.

    VálaszTörlés