2008. április 1., kedd

Csoki mousse (kicsit másként)

Húúú, ez nagyon klassz lett!!! Olyan csokihabról fogok Nektek mesélni, amibe nem kell sem tojás, sem tejszín, s mégis olyan, mint az igazi és finoooom! :o) S hogy akkor mi adja a „testét”?! El fogtok ájulni ( vagy nem :o), a tofu. De nem ám az a fajta, amit már itthon is úton – útfélen lehet kapni, hanem egy lágyabb, gyengédebb változata, az ún. selyem tofu. 2 hete lapul a kamrámban belőle két dobozka és kb. azóta töröm a fejem, mi készüljön belőlük. Mert ezt nem lehet csak úgy elpazarolni, ahhoz túl drága :o( Szóval, a csoki mousse – hoz már gyűjtöm egy ideje az infót a netről, s most összeollóztam belőlük a saját változatomat. Nagyon – nagyon jól sikerült!




Csoki mousse ( kicsit másként )


Legyen a kezed ügyében:

350 gramm selyem tofu ( ez 1 doboz )

1,5 dl rizstej ( bár az ízesített szójatej sem ronthatja el )

15 dkg nagyon jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsoki ( min. 70% - os )

2 evőkanál nádcukor ( ez ki is maradhat, ha keserűbben szereted )

néhány csepp mandula aroma


Így használd a hozzávalókat:

Nos, ennél mi sem egyszerűbb! A csokit vízgőz felett felolvasztod, s minden egyebet szépen egymás után beleteszel a tálba, a végén előkapod a botmixert és gyönyörű simává turmixolod. Poharakba kanalazod és mehetnek a hűtőbe. Kb. 2 óra eltelte után már fogyasztható is. 4 – 6 személy részére, attól függően ki mennyire csoki fan. Ez nagyon intenzív ízű hab, úgyhogy csak óvatosan vele! :o)



3 megjegyzés:

  1. Kedves Kata!
    Ezt a selyem tofut lehet Budapesten kapni? Vagy valahol az országban?
    Ezt a receptedet (is) ki szeretném próbálni, csak még a nevezett alapanyagot sosem láttam itthon..
    Szép és finom dolgokat sütsz-főzöl, ha nem is pont a receptjeid alapján, de azokból merítve többször alkottam már finomakat. :-)
    Minden jókat!
    Juli

    VálaszTörlés
  2. Szia Juli!

    Örülök, hogy kedvedre tehettem a receptekkel, további jó kísérletezést :o)
    A selyemtofut nehéz becserkészni, legutóbbi nyomozásom eredménye az, hogy a Culinaris üzletekben van, bár aranyáron mérik ( valami 600 ft körül van ), máshol nem nagyon láttam. Én még korábban a Mediline - ban vásároltam belőle, de ott már sajnos nincs!
    Szép napot!

    Kata

    VálaszTörlés
  3. Kata, köszönöm a lelőhely megjelölést. Ilyen üzletben még nem jártam, de majd felkeresek egyet.

    VálaszTörlés