Gyors ebédnek tökéletes, a recept elolvasása után magatok is láthatjátok, max. 5 perc munka van vele, még malmozhattok is, mire kifő a tészta. A fokhagymával bánjatok csínján, nagyon kiérződik a mártás ízéből, én rá is faragtam, mert a nagyobbik lányomnak nem tetszett, „csípte a nyelvét”. Rejtélyes okoknál fogva a 15 hónapos befalta az egészet … hmmm, ki érti a gyerkőcöket?!
Csicseriborsó pesto
Legyen a kezed ügyében:
50 dkg csicseriborsó ( 2 konzerv )
2,5 dl növényi tejszín
2 teáskanál őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
3 teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál curry por
tengeri só
vegán parmezán vagy növényi sajt – pl. Cheezly a tetejére
50 dkg spagetti tészta vagy esetleg penne
Így használd a hozzávalókat:
Egyszerű dolgod lesz.
A csicseriborsót borítsd ki a dobozaikból, de a levüket ne öntsd ki, esetleg szükséged lehet rá később.
Főzd ki a tésztát.
Közben az első blokkban felsorolt összes hozzávalót turmixold össze.
A kifőtt tésztát forgasd bele a csicseripestóba, szedd ki tányérokba, szórd meg ízlés szerint vegán sajttal és már tálalhatod is. Saláta vagy nagy marék csíra is mehet ám mellé!
6 személyes adag
Forrás: Hildmann Attila
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése