2008. február 22., péntek

Csicseripesto

Gyors ebédnek tökéletes, a recept elolvasása után magatok is láthatjátok, max. 5 perc munka van vele, még malmozhattok is, mire kifő a tészta. A fokhagymával bánjatok csínján, nagyon kiérződik a mártás ízéből, én rá is faragtam, mert a nagyobbik lányomnak nem tetszett, „csípte a nyelvét”. Rejtélyes okoknál fogva a 15 hónapos befalta az egészet … hmmm, ki érti a gyerkőcöket?!




Csicseriborsó pesto



Legyen a kezed ügyében:

50 dkg csicseriborsó ( 2 konzerv )

2,5 dl növényi tejszín

2 teáskanál őrölt kömény

3 gerezd fokhagyma

3 teáskanál fűszerpaprika

3 teáskanál curry por

tengeri só


vegán parmezán vagy növényi sajt – pl. Cheezly a tetejére


50 dkg spagetti tészta vagy esetleg penne


Így használd a hozzávalókat:

Egyszerű dolgod lesz.

A csicseriborsót borítsd ki a dobozaikból, de a levüket ne öntsd ki, esetleg szükséged lehet rá később.

Főzd ki a tésztát.

Közben az első blokkban felsorolt összes hozzávalót turmixold össze.

A kifőtt tésztát forgasd bele a csicseripestóba, szedd ki tányérokba, szórd meg ízlés szerint vegán sajttal és már tálalhatod is. Saláta vagy nagy marék csíra is mehet ám mellé!


6 személyes adag


Forrás: Hildmann Attila


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése