Folytatom tovább a „jó” keksz utáni hajszát, mivel a lányaim még mindig nem maradéktalanul elégedettek az utóbbi idők alkotásaival … ki érti Őket? Szerintem egyik sem volt rossz az eddigiek közül; a mai pedig kifejezetten finomra sikeredett. Ezt a csajok is ették, úgyhogy adok neki még egy esélyt! Mármint a sütinek, nem a gyerekeknek! ;o)
Legyen a kezed ügyében:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál roiboos tea ( vagy 3 filter Pickwick Leaf Cape Red, kioperálva a tüll zacsikból – meglepően jó minőség! )
2 evőkanál darált mandula
2 evőkanál barnacukor
1 csipet só
7,5 dkg hideg növényi margarin
néhány evőkanál hideg víz
Így használd a hozzávalókat:
A teát aprítsd kisebbre, ha tudod, pl. egy robotgép segítségével, aztán keverd össze a liszttel, mandulával, cukorral, sóval és margarinnal. A vizet apránként adagold hozzá, nehogy megszaladjon a kezed és gyúrd össze.
A tésztát csomagold fóliába és tedd a hűtőbe min. félórára, mondja a recept. Nekem ma sok dolgom volt, ezért szinte fél napot állt a hidegben a massza és nem sértődött meg. Kinyújtottam ( nem ment egyszerre az egész mennyiség ) és formákat szaggattam belőle ( virág, kör, csillag stb. ). 180 fokosra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsülnek ( vastagságtól függ, ezért nem írok percet ).
Ui.: Az utolsó adag tésztába maradék fehércsoki is került és úgy is nagyon finom volt.
Forrás: Kalinka Earl Grey keksze
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése