2008. február 1., péntek

Teasüti

Folytatom tovább a „jó” keksz utáni hajszát, mivel a lányaim még mindig nem maradéktalanul elégedettek az utóbbi idők alkotásaival … ki érti Őket? Szerintem egyik sem volt rossz az eddigiek közül; a mai pedig kifejezetten finomra sikeredett. Ezt a csajok is ették, úgyhogy adok neki még egy esélyt! Mármint a sütinek, nem a gyerekeknek! ;o)




Teasüti


Legyen a kezed ügyében:


12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 evőkanál roiboos tea ( vagy 3 filter Pickwick Leaf Cape Red, kioperálva a tüll zacsikból – meglepően jó minőség! )

2 evőkanál darált mandula

2 evőkanál barnacukor

1 csipet só

7,5 dkg hideg növényi margarin

néhány evőkanál hideg víz


Így használd a hozzávalókat:


A teát aprítsd kisebbre, ha tudod, pl. egy robotgép segítségével, aztán keverd össze a liszttel, mandulával, cukorral, sóval és margarinnal. A vizet apránként adagold hozzá, nehogy megszaladjon a kezed és gyúrd össze.

A tésztát csomagold fóliába és tedd a hűtőbe min. félórára, mondja a recept. Nekem ma sok dolgom volt, ezért szinte fél napot állt a hidegben a massza és nem sértődött meg. Kinyújtottam ( nem ment egyszerre az egész mennyiség ) és formákat szaggattam belőle ( virág, kör, csillag stb. ). 180 fokosra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsülnek ( vastagságtól függ, ezért nem írok percet ).


Ui.: Az utolsó adag tésztába maradék fehércsoki is került és úgy is nagyon finom volt.


Forrás: Kalinka Earl Grey keksze


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése