Tegnap nem voltunk itthon délelőtt, így elmaradt az ebédfőzés. Valamit azonban ennünk kellett, s mivel csak kenyér volt itthon, arra kerestem feltétet. Felütöttem sokat látott jegyzetfüzetemet és rábukkantam erre a kukoricakrém receptre, melyre még évekkel ezelőtt, Nagy Zsuzsa vegetárius előadásainak egyikén tettem szert. Azóta már felkerültek a netre is, ide.
Fűszeres kukoricakrém
Legyen a kezed ügyében:
30 dkg kukorica ( ez pont egy konzerv tartalma )
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
csipet őrölt kömény
1 evőkanál sörélesztőpehely
½ csokor snidling
só
Így használd a hozzávalókat:
A fenti hozzávalókat a snidling kivételével alaposan turmixold össze, majd keverd bele az apróra vágott fűszert is.
Finom pirítósra kenve, vagy héjában sült krumplihoz eszegetve is.
Forrás: Nagy Zsuzsa receptje
ez tetszik! fontos, hogy legyen benne sörélesztőpehely?
VálaszTörlésA sörélesztő nem létszükséglet, bár kétségtelenül kevésbé karakteres lesz nélküle a krém!
VálaszTörlés