Újabb köleses recept, mert hát szeretjük, szerencsére még a lányok is, úgyhogy ilyenkor legalább egyetértés van az asztalnál, eszünk és kész ;o)
Ez a leves gyakorlatilag egy hagyományos gulyás, na jó, hamis gulyás kölessel dúsítva.
Kölesgulyás ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
3 szem közepes krumpli
3 szál közepes répa
3 marék köles
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
olaj
1 bio leveskocka, fűszerpaprika, kömény
Így használd a hozzávalókat:
Az apróra vágott hagymát megpirongatod az olajon, majd lehúzva a tűzről megszórod a pirospaprikával, legyen a kezed ügyében egy korty víz is, nehogy megégjen a fűszer. Jöhet a fokhagyma, a feldarabolt paprika és paradicsom, adj nekik néhány percet, hadd főjenek. A megtisztított, felkockázott répát és krumplit is forgasd bele a paradicsomos alapba, majd öntsd fel vízzel, dobd bele a leveskockát ( amennyiben használod ). Ha a zöldségek már félpuhák, szórd bele a megmosott kölest és főzd készre a levesed.
4 személy részére
"eszünk és kész" ez a legjobb érzés a kisgyerekes asztalnál...
VálaszTörlésKata véletlen egybeesés, hogy a gabonák a nekik megfelelő napokon vannak nálad néha elkészítve?
VálaszTörlésNéha véletlen, néha tudatos ;o)
VálaszTörlésAz egy fokhagyma az egy gerezd? Netán egy egész fej???? Ugye nem? Ma csinálnám meg ezt estére....
VálaszTörlésJaj, javítom, bocs. Természetesen 1 GEREZD :o))
VálaszTörlésKöszi szépen! :-)
VálaszTörlésOlllyan, de olllyan finom lett, hogy nagyon. Bár, mivel növeltem az arányokat, de ezek szerint nem elég pontosan, nekem inkább főzelék-sűrűségű lett, de imádták így is. Hálás köszönet! Gyakran lesz ilyen: finom, egyszerű, olcsó. És finom is. És olcsó. és könnyű megcsinálni.
VálaszTörlésMályvacsiga :DD
VálaszTörlés