2008. február 27., szerda

Kölesgulyás

Újabb köleses recept, mert hát szeretjük, szerencsére még a lányok is, úgyhogy ilyenkor legalább egyetértés van az asztalnál, eszünk és kész ;o)
Ez a leves gyakorlatilag egy hagyományos gulyás, na jó, hamis gulyás kölessel dúsítva.





Kölesgulyás ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

3 szem közepes krumpli

3 szál közepes répa

3 marék köles

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 paprika

1 paradicsom

olaj

1 bio leveskocka, fűszerpaprika, kömény


Így használd a hozzávalókat:

Az apróra vágott hagymát megpirongatod az olajon, majd lehúzva a tűzről megszórod a pirospaprikával, legyen a kezed ügyében egy korty víz is, nehogy megégjen a fűszer. Jöhet a fokhagyma, a feldarabolt paprika és paradicsom, adj nekik néhány percet, hadd főjenek. A megtisztított, felkockázott répát és krumplit is forgasd bele a paradicsomos alapba, majd öntsd fel vízzel, dobd bele a leveskockát ( amennyiben használod ). Ha a zöldségek már félpuhák, szórd bele a megmosott kölest és főzd készre a levesed.

4 személy részére


8 megjegyzés:

  1. "eszünk és kész" ez a legjobb érzés a kisgyerekes asztalnál...

    VálaszTörlés
  2. Kata véletlen egybeesés, hogy a gabonák a nekik megfelelő napokon vannak nálad néha elkészítve?

    VálaszTörlés
  3. Néha véletlen, néha tudatos ;o)

    VálaszTörlés
  4. Az egy fokhagyma az egy gerezd? Netán egy egész fej???? Ugye nem? Ma csinálnám meg ezt estére....

    VálaszTörlés
  5. Jaj, javítom, bocs. Természetesen 1 GEREZD :o))

    VálaszTörlés
  6. Olllyan, de olllyan finom lett, hogy nagyon. Bár, mivel növeltem az arányokat, de ezek szerint nem elég pontosan, nekem inkább főzelék-sűrűségű lett, de imádták így is. Hálás köszönet! Gyakran lesz ilyen: finom, egyszerű, olcsó. És finom is. És olcsó. és könnyű megcsinálni.

    VálaszTörlés