2008. február 9., szombat

Tárkonyos krumplileves

Lassan vége a télnek ( hál' istennek! - sóhajtunk fel egyként ) és bizony mostanra már többször is a végére értem a levesfőzőtudományomnak. Szoktam zöldborsót, vöröslencsét, karfiolt, brokkolit, kelbimbót, köleses gulyást, gombát, karalábét, babot, sárgaborsót, zellert, sőt még algalevest is főzni, de ezeket már nagyon unjuk. S ahogy közeledik a jó idő, egyre kevésbé kívánjuk őket … néha azonban mégis jól esik a meleg "lötyi" a hasunknak, s olyankor kreálnom kell valami újat, általában abból, ami a hűtőben lapul. Most karalábé akadt a kezembe, amihez krumplit is hoztam a garázsból, ez lett belőle:





Tárkonyos krumplileves ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

kevés olaj

5 cm – es póréhagyma

40 dkg krumpli ( 2 közepes darab )

40 dkg karalábé ( 2 db. )

3 evőkanál bio levespor

2 dl növényi tejszín

1 lime

tárkony, só


Így használd a hozzávalókat:

Az olajon futtasd meg a pórét, a kockára vágott krumplit és karalábét. Öntsd fel vízzel, fűszerezd a levesporral és fedő alatt párold a zöldségeket puhára. Ha ez megvan keverd hozzá a tejszínt, csavard ki a lime levét ( kóstold közben, nehogy túl savanyú legyen Neked! ) és a végén add hozzá a tárkonyt.


Önmagában is nagyon finom, de pirítóst is kínálhatsz mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése