Lassan vége a télnek ( hál' istennek! - sóhajtunk fel egyként ) és bizony mostanra már többször is a végére értem a levesfőzőtudományomnak. Szoktam zöldborsót, vöröslencsét, karfiolt, brokkolit, kelbimbót, köleses gulyást, gombát, karalábét, babot, sárgaborsót, zellert, sőt még algalevest is főzni, de ezeket már nagyon unjuk. S ahogy közeledik a jó idő, egyre kevésbé kívánjuk őket … néha azonban mégis jól esik a meleg "lötyi" a hasunknak, s olyankor kreálnom kell valami újat, általában abból, ami a hűtőben lapul. Most karalábé akadt a kezembe, amihez krumplit is hoztam a garázsból, ez lett belőle:
Tárkonyos krumplileves ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
kevés olaj
5 cm – es póréhagyma
40 dkg krumpli ( 2 közepes darab )
40 dkg karalábé ( 2 db. )
3 evőkanál bio levespor
2 dl növényi tejszín
1 lime
tárkony, só
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon futtasd meg a pórét, a kockára vágott krumplit és karalábét. Öntsd fel vízzel, fűszerezd a levesporral és fedő alatt párold a zöldségeket puhára. Ha ez megvan keverd hozzá a tejszínt, csavard ki a lime levét ( kóstold közben, nehogy túl savanyú legyen Neked! ) és a végén add hozzá a tárkonyt.
Önmagában is nagyon finom, de pirítóst is kínálhatsz mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése