Újabb finomság, s ezúttal tényleg nagy sikert arattam vele kis családom körében ( de hogy Eszternek mi baja vele?! ), még az Anyukám is elkérte a receptet. Múlt héten kóstoltam ezeket a kekszeket Ildi barátnőmnél ( mire nem vetemedik az ember, ha anya lesz ;o) és már akkor biztos voltam benne, ezt nekem is ki kell próbálnom. Természetesen egy picit illett módosítanom az eredeti recepten, de csak, hogy izgalmasabb legyen az élet.
Ui.: Örülök, hogy egyre több helyen fedezem fel a belinkelt receptjeimet, akár sajátok, akár adaptációk, de jó néven venném, ha a forrást nem felejtenétek el megjelölni. Köszönöm!
Zabkorpás keksz naranccsal és csokival
Legyen a kezed ügyében:
20 dkg növényi margarin
20 dkg barnacukor
1 zacskó vaníliás cukor ( helyett nálam 1 teáskanál vaníliakivonat )
1 tojás ( helyett nálam 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 ek. víz )
2 dl liszt ( nálam teljes kiőrlésű )
4 dl zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1,5 dl tejszín ( helyett én kb. 1 dl növényi tejszínt és 1 narancs lereszelt héját és levét használtam )
Így használd a hozzávalókat:
Kapcsold be a sütődet és melegítsd 200 fokosra. A margarint először magában, majd a cukorral keverd habosra, ezután jöhet bele a tojás / tojás helyettesítő, a vaníliakivonat, a liszt, a zabkorpa, a sütőpor, a só és végül a csoki és a tejszínes narancs.
Vizes kiskanál segítségével végy ki kis adagokat a masszából, formálj belőlük kis labdákat, kicsit megnyomkodva tedd őket a sütőpapíros tepsire, távol egymástól, nehogy összesüljenek. Nekem három menetben sikerült kisütnöm a kekszeket, kb. 10 – 12 perc ( / tepsi ) alatt.
Fémdobozban, légmentesen 2 – 3 hétig is eláll.
Forrás: Fortunate zabkorpás zacskón található recept alapján, melyre Ildi barátnőmnél figyeltem fel.
Maradt még a fémdobozban???
VálaszTörlésKb. 3 szem, kéred? :D
VálaszTörlésPersze!!!
VálaszTörlésEgy dolog, ami nem tetszik. Növényi margarin, tejszín. Lásd:
VálaszTörléshttp://szkeptikus.blog.hu/2009/01/05/margarin_ndash_a_terminator
Kedves Névtelen!
VálaszTörlésNem olvastam el még a cikket, de biztos vagyok benne, hogy Te ( is ) hidrogénezettnek gondolod az általam használt margarint és növényi tejszínt. Megnyugtatlak, egyik sem tartalmaz ilyet, teljesen rendben vannak az összetevőik :o) Örülök, hogy minden más tetszik! :o)
Üdv: Kata