A mai ebédünk az egyik nagy családi kedvenc volt: a bulgur! Jobban szeretjük a rizsnél is, a kölesnél is, a hajdinánál is, kár, hogy olyan borsos az ára, amilyen … Ha valaki nem ismerné, a bulgur, más néven búzatöret nagy népszerűségnek örvend a Közel – Keleten és Törökországban. Az éretlen vagy lehántolt búzamagokat gőzölik, szárítják, majd széttörik, vagyis alaposan elő is készítik nekünk, hogy már csak egy kicsit kelljen vele foglalkoznunk. S mivel éppen volt itthon friss, cserepes korianderem is, egyértelműen adta magát ez az étel, amelyet egyébként nyáron kifejezetten gyakran készítek.
Tejszínes zöldségragu bulgurral ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
kevés növényi margarin ( pl. ilyen )
10 cm – es póréhagyma
80 dkg cukkini
1 piros paprika
2,5 dl növényi tejszín
szójaszósz
friss korianderlevél
Köretnek:
30 dkg bulgur
egy szál halványítózeller
Így használd a hozzávalókat:
A felkarikázott pórét futtasd meg a margarinon, közben kockázd fel a cukkinit és a paprikát és ezeket is párold meg a hagymával együtt. Közben egy másik edényben tedd fel a bulgurt, öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, ha szeretitek apróra vágott halványítózellert is dobhatsz bele és főzd puhára. Ez gyorsan megvan, kb. 15 perc.
Ha a cukkini és a paprika is megfőtt, jöhet a növényi tejszín, a szójaszósz ízlés szerint és a végén nagyon sok korianderlevél, mivel nekem ez mániám ;o)
Tálalhatsz is!
4 – 6 személy részére
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése