De tényleg csak utánzat, erős jóindulattal sem merném tzatzikinak nevezni, inkább maradjunk annyiban, hogy egy finom, fokhagymás, köleskrémes reszelt uborkás köretféle, ami kiválóan passzol mindenféle zöldséghez. Sajnos az a tény, hogy Eszter lányom szereti a kölest és imádja a nyers uborkát sem volt elegendő ahhoz, hogy megkóstolja ezt az ételt, melyben az előbbi két összetevő együttesen szerepel … ( lassan megőrülök a csajok étkezési szokásaitól, mert semmi logika nincs bennük!!!!!!! ). Emma viszont bátor volt és megkóstolta, többször is, de gyanítom a fokhagymával nem tudott megbarátkozni, pedig csak egy gerezd volt benne. Sebaj, a zöldborsólevessel már úgyis elverték az éhüket, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel falatozgattunk tovább, Apával ;o)
Köleses uborkakrém
Legyen a kezed ügyében:
1 dl olívaolaj - nem biztos, hogy kell ennyi, 0,5 dl után állj meg és lassan adagold
1 csésze lucskosra főtt köles
20 dkg natúr tofu
1 – 2 ( ízlés szerint ) gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
1 csokor kapor ( elhagyható )
1 – 2 teáskanál ( szintén ízlés szerint ) frissen facsart citromlé – nálam lime volt
1 nagy uborka lereszelve
esetleg kevés víz, ha a gép igényli – szerintem meg használd az uborkából kicsorgó nedűt, ha tényleg kell
Így használd a hozzávalókat:
Az uborkát reszeld le ( kézzel, géppel, ahogy jól esik ) és tedd félre, hogy kiengedje a levét. A többi hozzávalót turmixold össze, a kapor kivételével, majd keverd hozzá a kinyomkodott uborkát, szórd meg kaporral, ha szereted és hűtsd be pár órára a krémet.
Előétel, köret, pástétom, ahogy tetszik.
Mi sütőben sült burgonyával és fokhagymás padlizsánszeletekkel ettük.
Forrás: Nagy Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése