2008. február 16., szombat

Fokhagymás cukkini egyéb zöldségekkel

Szeretjük az egyszerű ételeket, s azokon belül is a zöldségből készülteket; szerencsére nem kell nap, mint nap hadakoznom életem párjával sem, hogy elfogadja ezeket a kevésbé hagyományos ételeket. Ha olyanra vágyik, szépen lemegy a „menzára” hétköznaponként és választ valami húsos vagy akármilyen ebédnek valót, de saját bevallása szerint sem esnek túl jól már Neki azok a falatok, így ha tehetem, magam csomagolom az uram ennivalóját. Pl. ilyet:




Persze a dobozban azért nem így nézne ki ;o)

Fokhagymás cukkini sárgarépával és krumplipürével ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:


80 dkg cukkini

1 vöröshagyma

olaj

3 gerezd fokhagyma ( mi szeretjük )

petrezselyem, só ,bors


4 szál sárgarépa


1,2 kg krumpli

2 dkg növényi margarin

½ dl rizstej / növényi tejszín


Így használd a hozzávalókat:


Szerencsére nincs sok munka egyik résztvevővel sem. Az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon, rákarikázom a cukkiniket és megpárolom ( ha ügyesek vagyunk, cukkinik finom, roppanósak maradnak ). A végén mehet bele a reszelt fokhagyma, jó sok petrezselyem, só és bors.


A sárgarépákat szintén karika fazonúra alakítom és az elektromos párolómban megpuhítom.


A krumplit hámozom, feldarabolom és megfőzőm. Leöntöm róla a főzővizet és még azon melegében áttöröm, hozzákeverem a margarint és a tejhelyettesítőt, egy picit meg is sózom.


Ennyi. Mehet minden egy tányérra, s ha akad még egy kis hely, egy kis madársalátát is kínálhatsz hozzá, kis citromos olívaolajjal megbolondítva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése