2008. február 10., vasárnap

Fűszeres kukoricakrém

Tegnap nem voltunk itthon délelőtt, így elmaradt az ebédfőzés. Valamit azonban ennünk kellett, s mivel csak kenyér volt itthon, arra kerestem feltétet. Felütöttem sokat látott jegyzetfüzetemet és rábukkantam erre a kukoricakrém receptre, melyre még évekkel ezelőtt, Nagy Zsuzsa vegetárius előadásainak egyikén tettem szert. Azóta már felkerültek a netre is, ide.





Fűszeres kukoricakrém


Legyen a kezed ügyében:


30 dkg kukorica ( ez pont egy konzerv tartalma )

2 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

csipet őrölt kömény

1 evőkanál sörélesztőpehely

½ csokor snidling


Így használd a hozzávalókat:


A fenti hozzávalókat a snidling kivételével alaposan turmixold össze, majd keverd bele az apróra vágott fűszert is.

Finom pirítósra kenve, vagy héjában sült krumplihoz eszegetve is.


Forrás: Nagy Zsuzsa receptje


2 megjegyzés:

  1. ez tetszik! fontos, hogy legyen benne sörélesztőpehely?

    VálaszTörlés
  2. A sörélesztő nem létszükséglet, bár kétségtelenül kevésbé karakteres lesz nélküle a krém!

    VálaszTörlés