2008. február 2., szombat

'Mi Guacamole'


Ritkán jutni szép, érett avokádóhoz, az meg különös szerencsét jelent, ha a pulton érlelt avókádó éppen akkor válik fogyaszthatóvá, amikor kisül a friss zsemle. Ma a csillagok állása is kedvező lehetett, mert mindkét feltétel adott volt ahhoz, hogy isteni guacamole – t kenjek a pirítósomra. Íme, ez az én verzióm.






Guacamole - Avokádó krém ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

1 érett avokádó

1 fél lucullus paradicsom, meghámozva

1 fél lime leve

1 vékonyka újhagymából egy 5 centis darab

1 gerezd fokhagyma

1 korty olívaolaj

só, bors

ízlés szerint friss koriander levél ( ami nekem nem volt, így petrezselymet használtam )


Így használd a hozzávalókat:


Szentségtörés vagy sem, mindent bedobáltam a mércés műanyagpohárba és botmixerrel pürésítettem ( info, ha valaki esetleg nem tudná, mozsárban kellett volna végezni a munkát, de annak a lányaim nem örültek volna annyira, így gyorsabb voltam ). Néhány órát pihent a krém hűtőben, majd jól megettük! :o)


6 megjegyzés:

  1. Elkészítettem tegnap én is, csak paradicsomot nem raktam bele, de így is nagyon jó lett. Elég rossz emlékeim voltak az avokádóval kapcsolatban, egyszer régen salátába tettem belőle, de az nagyon nem ízlett. Most gondoltam újra próbálkozom, mert a padlizsánkrém már uncsi.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, egészségetekre! ;o) És köszönöm a visszajelzést!

    VálaszTörlés
  3. Kata, most vettem először avokádót, honnan állapítsam meg, hogy jó puha-e már?

    VálaszTörlés
  4. Larousse, annyi a titka, hogy már tapintásra is puha legyen. Azaz, ha belenyomod a körmöd, késed akármid, az beleszaladjon, mintha vajba nyomnád! A boltban kapható egyedek többsége (90%-a ) még éretlen, szinte kőkemények, de ezen ne szomorkodjon senki, néhány nap alatt megpuhul a konyhapulton, papírzacsiban, de semmiképpen sem a hűtőben! Remélem, érthető voltam ;o) Ha nem, kérdezz még!

    VálaszTörlés
  5. Jelentem, egy a háromból megérett, köszönöm a segítséget! Azt az egyet salátába tettem, a másik kettőből szándékozom a krémet megcsinálni:).

    VálaszTörlés