2008. február 14., csütörtök

Vera rakott krumplija

Mostanában sokat olvasgatom a hazai vegán / vegetárius bloggerek írásait, bevallom, örülök, hogy végre nem csak angolul találhatok használható infót. Kár, hogy korábban nem jutott eszembe magyar források után is nézni. De hogy miért????

Mindenesetre csak gyűlik, gyűlik azon ételek listája, melyeket én is elszeretnék készíteni a közeljövőben. Ilyen volt néhány napja Siccike Almáspitéje és most Vera rakott krumplija. Ugye ez elég „bizonyíték” arra, hogy olvaslak? :o)))


( Változtatnom kellett egy s mást, ezért a cikk végére belinkelem az eredeti receptet is! )





Rakott krumpli savanyúkáposztával


Legyen a kezed ügyében:


1,4 kg krumpli

15 dkg póréhagyma

kevés olaj

10 dkg tofu

1 csomag gabonakolbász ( kölesből )

20 dkg főtt köles

fűszerek ( só, pirospaprika, bors )

50 dkg savanyúkáposzta

2 paradicsom

1 doboz yofu


Így használd a hozzávalókat:


A krumplikat héjastól tedd fel főni. Az olajon futtasd meg a karikára vágott pórét, majd add hozzá a tofu kockákat, a széttördelt gabonakolbászt és a kölest. Az eredeti recept sokkal több gabonakolbászt ír elő, mint amennyi nekem itthon volt, ezért folyamodtam egy kis cselhez és pótoltam frissen főzött kölessel és egy kevés maradék tofuval. Alaposan fűszerezd a keverékedet, önts hozzá egy kicsi vizet és párold össze.

A megfőtt krumplikat hámozd meg és karikázd fel. Egy nagy jénaiba kezd el bepakolni a krumplit ( úgy oszd el, hogy két réteg lesz belőle ), jöhet rá a köleses krém, a savanyú káposzta ( csak úgy nyersen ), a paradicsomkarikák, a yofu fele, majd a második krumpliréteg és a maradék yofu.

180 fokos sütőben irulhat – pirulhat vagy 40 percig.


6 személyes adag

Forrás: Veránál olvastam, aki a www.biochef.hu oldalon találta


3 megjegyzés:

  1. a káposzta valahogy kimaradt. megpároltad, vagy nyersen tetted bele?

    VálaszTörlés
  2. Óóóó, bocs, igazad van. Javítottam! ( Egyébként nyersen! ) És köszi! :o)

    VálaszTörlés
  3. Igen, elég bizonyíték :))))

    VálaszTörlés