2009. szeptember 9., szerda

Csicserifasírtok

Azt hiszem, igazán itt az ideje egy recept publikálásának is, régóta élek vissza a türelmetekkel, de hát mostanában nem töltök annyi időt a konyhában, mint kellene / korábban.

Ezt a fasírtot még valamikor augusztusban készítettem, gyerekmentes időszakban ;o), de most, ezeken a kissé hűvös őszi napokon is tökéletesen megállja a helyét. Akkor hideg krumplipürével ettük, amit most biztosan melegen tálalnék mellé és a salátát sem hagynám el az asztalról :o)



Csicserifasírtok


1 evőkanál olaj

1 közepes vöröshagyma

½ tv paprika

1 szál szárzeller


1 doboz csicseriborsó, lecsepegtetve

1 teáskanál sűrített paradicsom

2 evőkanál friss, aprított petrezselyemzöld

bors, só, kakukkfű, fűszerpaprika, chillipehely ( ha szereted a csípőset )


2 evőkanál teljes őrlésű liszt

1 evőkanál kukoricakeményítő

kevés olaj a sütéshez


Az első evőkanál olajon süsd meg a felaprított hagymát, zellert és paprikát. Ha ez megvan robotgépben pürésítsd ( de ne teljesen pépesre!!! ) a fenti keveréket, a csicseriborsóval, a paradicsompürével és a fűszerekkel. Keverd hozzá a lisztet és a keményítőt, majd tedd a hűtőbe pihenni a masszát fél órára.


Serpenyőben melegíts egy kevés olajat, s közben készíts 12 fasírtot. Mindegyik oldalát süsd át alaposan a gombócoknak, míg szép barnák nem lesznek.


Ha esetleg nem akarnak összeállni a fasírtok, egy kevés liszttel / keményítővel segíthetsz a dolgon ;o)


Forrás: VeganDad's blog



6 megjegyzés:

  1. MMMM! Nagyon fincsi lehet! Gyűlnek a hétvégi kaja terveim, ez is szerepel rajta, ráadásul minden hozzávaló a kamraszekrényben vár. Köszi!:))

    VálaszTörlés
  2. Ja és jól látom Kata, hogy rövid a hajad? Vagy csak összefogtad hátul?

    VálaszTörlés
  3. Benzsi,

    Mesélj majd, hogy ízlett :o)
    A hajam pedig tüsi, kérlek, csak nem látszik rendesen a képen :o) Meleg volt a nyár :o))

    VálaszTörlés
  4. Megnagyítottam a képet, így látszik, hogy tüsi. Szerintem nagyon vagány, de ez kell is egy ilyen bevállalós lánynak aki hosszúból egyből tüsit vágat!! És a színe is változott úgy látom, most vörösebb. Üdvözöllek a rövid hajúak klubjában!:))

    VálaszTörlés
  5. Ó, nálam ez teljesen megszokott, hogy kb. 2 - 3 évente hirtelen levágatom a loboncom. Most tuti megint így maradok pár évig, kinek van ideje / kedve reggelente a frizurájával foglalkozni?! Ráadásul a munkámhoz is ez az ideális, masszírozás közben gyakran megizzadok és ezt egyszerűbb tisztántartani :P

    VálaszTörlés
  6. Isteni a csicseri, köszi Katám.......

    VálaszTörlés