Íme, itt a bizonyíték arra, hogy mostantól újra nem henyélek a konyhában: tessék, egy recept :o)) Igazság szerint nem vagyunk ( még ) nagy barátságban az indiai ízvilággal, de egyre nagyobb bennünk a kíváncsiság és a merészség! Ha van időm, gyakran nézegetek indiai ételleírásokat, így most kipróbáltam a méltán népszerű csirke tikka masala vegán változatát! Nagyon - nagyon finom, feltétlen próbáljátok ki!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO5q64IlzA13iR_WGJ5XY2pAVZ1AhWA9qoGg7VN2krhNJg3h6OPl9BI_pkQ0qWpfAjFZvERYgbmPyyMiW3Tf9_IHzJ3OYmPwONQSjKBghO8yRe7J7VF0B2rkrKxRiBHP9TY8300ROjd0Qm/s400/tikkamasala_t.jpg)
Szejtán Tikka Masala
3 dl natúr szójajoghurt
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt piros bors ( én ezt félreolvastam és helyette 2 tk. fűszerpaprikát használtam és nem lett belőle baj )
2 teáskanál frissen őrölt feketebors
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
egy csipet só
50 dkg szejtán
1 evőkanál gí vagy bio margarin
2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál garam masala
egy csipet só
fél doboz konzerv paradicsom ( Mutti Polpa )
1 csésze ( = 2,5 dl ) zabtejszín
sok - sok friss korianderzöld
A szejtán darabokat forgassuk bele a joghurtos - citromos - köményes - borsos - fahéjas - gyömbéres - sós pácba és tegyük a hűtőbe akár több óra hosszára is.
Közben egy edényben melegítsük meg a zsiradékot, szórjuk bele a koriandermagot, a köményt, a garam masalát, a sót, borítsuk bele a paradicsomkonzervet, hagyjuk egy 5 - 10 percet rotyogni, majd mehet hozzá a tejszín is. Ezzel forraljuk jó sűrűre a mártásunkat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh38D59gBLZ6a6mJqvjkAvf8-ymV3hZjFyes9wyEKhnBQuJavmHCpNV4_4kd8Nry01IzLrqwpPQasA8a-BgYpRWfmyz_-7IFxF3yAraT53TSqH2PYOUJBflIWcvQn36ogul9QPOVMMBJZhn/s400/tikkamasala_ny.jpg)
Kb. 180 - 200 fokosra előmelegített sütőben, grillezzük meg egy olyan tálban a joghurtos szejtánokat, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett. Én oldalaként 6 - 6 percig sütöttem őket, majd egy serpenyőbe öntöttem a paradicsomos - tejszínes szószt, ebbe belepakoltam a megsütött szejtánfalatokat és további 5 percig, magas lángon összeforraltam.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT_w90muKO4ZdsTGdhVKhGLk4SK00aN1Gw8Yt0JcJ5M1Htln-drVNREjyc_uGsFRaLFmmH4TUKdnDJIHMBGI8_gR4Qfb4M3OkXKimk75ypsXEgAQBYgmUImBz8Gn2NyWQk4UuKKcbXOCSv/s400/tikkamasala_s.jpg)
Basmati rizzsel tálaltam ( ha lett volna korianderem, azzal megszórtam volna ) és folyamatosan nagyokat sóhajtoztam, hogy milyen ügyes voltam ma, mivel az utóbbi időben ugye nem forgatom olyan gyakran a fakanalat, mint az javallott lenne ;o))
4 fő részére
Forrás: Nibbledish
Szerintem a "Monszun naplò" elolvasàsa utàn k"onnyebb a hozzààllàs az indiai konyhàhoz.Zsu
VálaszTörlés