Adventi süteménynek valót kerestem, olyat, amilyet a lányokkal könnyedén megcsinálhatunk. Dulminánál találtam egy nagyon jó alapot hozzá, amit kiegészítettem ezzel - azzal és kicsit keményebbre csináltam, mivel nekünk fontos szempont volt, hogy nyújtható és kiszúrható legyen a tészta. Nagyon klasszul sikerült!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVN2EiDPCYxoy_RbsnYpeTMvSnbjkGNfQ_hTQ2G_5LDvRnYPyJ3RrddQWaQmd4O-jGPC07FT68AnTbMahyvbpDBdOF48Yy7iL4JPtfRkBk6d-E5U8hFGkWPt4lWbxdrSs9AhbeDq8DYdYU/s400/diossuti.jpg)
Karácsonyi narancsos - diós keksz
35 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
10 dkg darált dió
10 dkg bio margarin
4 evőkanál méz
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 - ( esetleg 1,5 ) dl víz, apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz :o)
1 bio narancs reszelt héja
1 - 2 kanál kandírozott narancshéj apróra vágva
fahéj, szegfűszeg, kardamom
Nyújtható tésztát készítek a fentiekből, hagyom állni hideg helyen egy rövid ideig ( 15 - 20 perc ), majd nyújtom, kiszúrom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokosra előmelegített sütőben 7 - 8 perc alatt megsütöm.
Puha és nagyon finom kekszeket kapunk a végén, melyek jól tárolhatóak fémdobozban.
Forrás: Dulmina receptje
Örülök, hogy bevált a recept. És nagyon aranyos a kép! :)
VálaszTörlésTovábbi jó készülődést az ünnepekre!