2010. június 23., szerda

Teljes őrlésű tönköly kenyér - ezúttal kemencében

Ezt a kenyérreceptet a Vegakonyhás tanfolyamokon mindig megsütjük és mindig nagy a sikere :) Múlt héten jógatáborban voltam és megkértek, hogy ott is tanítsam meg a résztvevőknek ezt a bevált receptet. A hely adottságait kihasználva ezúttal volt lehetőségem kemencében is megsütni ezt a finomságot és kiderült, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény! Füllentenék, ha azt mondanám, nem izgultam egy kicsit sem, mert szinte végig ott ültem a kemence előtt és szurkoltam, nehogy megégjen, nehogy nyers maradjon stb., de a házigazda is velem együtt rezgett, s így könnyebb volt, hogy a felelősségen osztoztunk :P

Az alaprecept négyszeresét sütöttük meg ( 2,2 kg lisztből ) és 50 perc alatt készültek el a kenyerecskék.



Hát, nem gyönyörűek? :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése