Ti miket főztök ebben a rekkenő hőségben? Én egyre kevesebbet, mert egyszerűen nem bírja a gyomrom a főtt ételeket ... megkívánom, elkészítem, de miután megettem, rosszul vagyok tőlük ... ezért igyekszem hideg salátákat, néha gabonával dúsított salátákat készíteni, hideg leveseket, töltött tökféléket sütni, melyeket langyosan fogyasztunk el s természetesen fagyikat kreálni. Az utóbbi időben úgyis túlzásba vittük a lányaimmal a cukrászdai látogatásokat, megbeszéltem velük, hogy anya fagyija finomabb is, egészségesebb is, együk inkább ezeket :) Ma délelőtt már tölcsért ( mezei tölcsér a helyi cukból ) is szereztünk hozzá, úgyhogy nincs megállás! Hamarosan jövök is egy egyszerű, de finom recepttel, addig is méltatnám Benzsi fincsi sütijét, melyet ma délután, tojás - és fehérlisztfogyasztó rokonoknak kínáltam és nagy sikere volt!
Meggyes - kókuszos - kakaós süti
20 dkg teljes őrlésű tönköly liszt
5 dkg zabpehely
5 dkg kókuszreszelék - bio!!, mert szerintem csak ennek van íze
2 evőkanál holland kakaópor
10 dkg lágy barnacukor
1 csomag Dm - s sütőpor
5 evőkanál olaj
2,5 dl vaníliás zabtej
1/2 kg magozott meggy
Előmelegítettem a sütőt 200 fokosra ( pokoli idő volt a konyhában :S ). Aztán összekevertem a tejet, az olajat, a cukrot, a kakaóport, ehhez öntöttem a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Szilikon formába kanalaztam a masszát, a tetejére rápotyogtattam a meggyszemeket és betoltam a sütőbe.
200 fokon sütöttem 10 percig, majd 175 fokon 35 percig. Rácson hagytam kihűlni.
Forrás: Benzsi receptje, köszönet érte itt is! :)
nagyon finom lehet
VálaszTörlésHúúúúú, a tiéd is nagyon jól néz ki. Máris tudnék enni egy szeletet!:))
VálaszTörlésén most sütöm remélem fini lesz :)
VálaszTörlésRemélem, jól sikerült! :)
VálaszTörlésigen,fini lett,jó kis recept!
VálaszTörlés