2009. január 13., kedd

Vegazsír nálam is

Kértek egy szelet zsíros kenyeret? Mármint természetesen vegazsírosat!! :o) Az ember nem is gondolta volna, hogy tényleg ennyire egyszerű elkészíteni ezt a finomságot, így házi körülmények közt, annak ellenére, hogy már hosszabb ideje birtokolok nagyobb mennyiséget pálmazsírból! S hogy mi kell még hozzá? Hagyma ( az is mindig van itthon ), fokhagyma ( ez sem hiánycikk ), só, bors, pirospaprika, s végül friss zöldfűszerek ( na, ebből télen úgysem olyan a választék, mint szeretném, de megoldható! ;o). S komolyan, 5 perc munka + némi várakozás után kész is van a kenyérre kenhető finomság. Próbáljátok ki, Ti is!


Vegazsír


Legyen a kezed ügyében:


15 dkg pálmazsír

1 közepes fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

valamilyen friss zöldfűszer ( nekem most éppen metélőhagymám volt csak itthon )

néhány evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj ( én kb. 5 -öt használtam )

1 evőkanál őrölt mandula ( ez sem muszáj )

só, bors, pirospaprika ( ez utóbbi elhagyható )


Így használd a hozzávalókat:


Kevés zsíron pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd dobd bele a lereszelt fokhagymát is. Ekkor mehet bele a maradék zsír is, a szintén felaprított zöldfűszer(ek), a só, bors, kevés pirospaprika, a mandula és a legvégén az olaj. Keverd át alaposan és várd meg, hogy ehetőre dermedjen a házi zsírod. Közben nem árt megkeverni, hogy ne ülepedjen le az összes fűszer a végére.


Ugye milyen finom és mennyivel olcsóbb, mintha a boltban vennéd! :o) Katt ide, ha nem ismered a Biopontos változatot.


Az ihletadó Siccike posztja volt.


6 megjegyzés:

  1. elàrulod mennyibe kerul ès milyen minosègu pàlmazsìral dolgozol?Koszi:Zsu

    VálaszTörlés
  2. 'Utàlom a helyesìràsi hibàkat,elnèzèst èrte,de màr nagyon kèso van.

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, ez nem könnyű kérdés, mert nekem egy óriási dobozban figyel a zsír ( khm 20 kg )a garázsban. Nem vettem, kaptam a szüleimtől, mert Ők nagy tételben vásároltak belőle. A minőségéről nem tudok nyilatkozni, nem bio, az biztos ( gondolom, ebből is van bio egyébként ), de teljesen jónak tűnik.
    Na, ezzel a válasszal nem sokra mész, bocs :S

    VálaszTörlés
  4. Csak van valaki,aki kioktat a tèmàban......pàlmazsìrt nem kaptam,de kòkuszzsìrbòl sikerult vennem,10 dekàt 15euròèrt!!!Zsu

    VálaszTörlés
  5. Korábban is ezt linkeltem be példának a Pálmazsíros cikkembe ( legalábbis azt hiszem ): http://href.hu/x/7mqz Ezek szerint 1 kiló pálmazsír itthon, ilyen kis kiszerelésben 1600 HUF körül van. A kókusz zsír is jó, csak gyorsabban romlik, azt tudom róla. És iszonyatos pénzért vetted :S :o((( Tényleg 10 dkg???

    VálaszTörlés
  6. Tènyleg 10 geka,viszont nagyon csinos uveg tègelyben àruljàk ès bio.Zsu

    VálaszTörlés