Ezt a levest az áprilisi főzőtanfolyamon készítettük a lányokkal és nagy sikere volt! Mivel saját kis kezeimmel volt szerencsém szedni idén a konyhámban előforduló összes medvehagymát, így jutott a résztvevőknek is ajándékba! Mindenkinek csomagoltam pontosan annyit, hogy otthon is megfőzhessék a családjuknak ezt a finomságot! :o) Úgy láttam, örömmel vitte haza mindenki a kis zacsikat ;o)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir911nceF074i6q2jqIlBJ82bFk8WujdUw2osRImrG6r2ioqOAPg9g-PFhMUD1cyelzQbwyaATnffXjj1cWvWtUEtguYZLrU36qbuGxD1oyVE3dShBDwDOWV8NF1YK7kRHGTvf3gGCDOcl/s400/medvehagymaleves.jpg)
Medvehagyma krémleves
1,5 evőkanál biomargarin
7,5 dkg friss medvehagyma levél
40 dkg krumpli
1 liter víz és 1 evőkanál biolevespor
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérbor ( elhagyható )
szerecsendió, só, bors
+ burgonyapehely
Egy kanál margarinon futtassuk meg a felkockázott krumplit és a csíkokra metélt medvehagymát. Néhány perc után reszeljük hozzá a fokhagymákat, öntsük fel a vízzel, ízesítsük a levesporral és fedő alatt főzzük puhára a krumplit. Turmixoljuk össze alaposan a zöldségeket, tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, a fehérbort, fűszerezzük ízlés szerint és hagyjuk egyszer felforrni. Közvetlenül tálalás előtt keverjük még bele a maradék margarint is, célszerű ezt is turmixolni, hogy krémesebbé tegye a levest.
7,5 dkg friss medvehagyma levél
40 dkg krumpli
1 liter víz és 1 evőkanál biolevespor
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérbor ( elhagyható )
szerecsendió, só, bors
+ burgonyapehely
Egy kanál margarinon futtassuk meg a felkockázott krumplit és a csíkokra metélt medvehagymát. Néhány perc után reszeljük hozzá a fokhagymákat, öntsük fel a vízzel, ízesítsük a levesporral és fedő alatt főzzük puhára a krumplit. Turmixoljuk össze alaposan a zöldségeket, tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, a fehérbort, fűszerezzük ízlés szerint és hagyjuk egyszer felforrni. Közvetlenül tálalás előtt keverjük még bele a maradék margarint is, célszerű ezt is turmixolni, hogy krémesebbé tegye a levest.
( Ha nem elég sűrű a leves, burgonyapehely hozzáadásával segíthetünk magunkon! ) Tálaljuk krutonnal / kölesgolyóval vagy önmagában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése