Hét elején ettük a férjemmel kettesben, míg a csajok oviztak, így nem kellett az Ő igényeikre is tekintettel lennem :P Finom és egyszerű ebéd, ha éppen minden akad hozzá a kamrában ;o)
Spenótos krumplisaláta
1 kg krumpli
1 articsóka konzerv
1/2 kaliforniai paprika ( piros )
2 - 3 evőkanál fekete olívabogyó
15 - 20 dkg nyers spenótlevél
1 - 2 marék medvehagyma
50 gr fenyőmag
fél citrom leve
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
bors, só
Pároljuk meg a krumpli kockákat, lehetőleg valami kíméletes módot választva ( tehát nem vízben, hogy maradjon is íze ).
A megmosott spenótot és medvehagymát csíkozzuk fel vékonyan, felezzük el a kimagozott olajbogyókat, kockázzuk fel a paprikát és pirítsuk meg száraz serpenyőben a fenyőmagot.
Készítsük el az öntetet: turmixoljuk össze az olajat, a citromlevet, a mézet, a fenyőmag felét, a mustárt és némi sót és borsot.
Az időközben elkészült még meleg krumplit keverjük össze a többi alkatrésszel és az öntettel.
Langyosan is nagyon finom, de be is hűthetjük fogyasztás előtt.
4 - 5 adag
Forrás: Dreena' s vegan recipes
Nagyon guszta
VálaszTörlés