2008. február 4., hétfő

Bio zöldségleves avagy a reklám helye

Hétvégén férjem szüleinél jártuk látogatóban, s míg a lányok a nagymamát és nagypapát boldogították, mi elszaladtunk a szomszédos falu Bio Mintagazdaságba, feltölteni a kamrám fogyóban lévő gabonakészleteit. Jaj, azok a régi szép idők, amikor megengedhettük magunknak, hogy csak bioélelmiszert vásároljunk. Minden szombaton ellátogattunk a budai öko piacra a friss áruért, de ez a két gyerek mellett már nem is olyan egyszerű, mármint anyagilag. De ha manapság a gyümölcs és a zöldség nem is ellenőrzött helyről érkezik a háztartásunkba, legalább a lisztek, pelyhek származzanak megbízható forrásból. A család saját malmában őrli és pelyhesíti a búzát, a tönkölyt, a rozsot, a kölest és még sok egyéb gabonafélét.


Ajánlom a Ti figyelmetekbe is a honlapjukat, ott részletesen elolvashatjátok mikor milyen terményeket tudtok Némethéktől vásárolni ( akár a budai biopiacon is )!


Rábcakapi Biokertészet



Ajándékként egy kiló leveszöldséget is belecsempészett a zacskónkba Erika, melyet ezúton is köszönünk! Ebből készült a mai, nagyon egyszerű és ízletes leves.






Biozöldségleves


Legyen a kezed ügyében:


1 kg leveszöldség: sárgarépából, fehérrépából, karalábéból, kelkáposztából, vöröshagymából ( a pórét, a fokhagymát és a lilahagymát eltettem holnapra )

kevés olaj

2 evőkanál biolevespor ( Alnaturás )


Így használd a hozzávalókat:


Az olajon pirítsd meg kissé a felkockázott zöldségeket, ( a hagyma kivételével, azt egészben teszem bele és a végén kiveszem ), öntsd fel vízzel, keverd bele a levesport és kis lángon, fedő alatt főzd készre a levesed!

Sem rántani, sem egyéb módon sűríteni nem szoktam a leveseimet, mi így szeretjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése