2008. április 18., péntek

Karalábépaprikás tönkölynokedlivel

31 éves vagyok és elmondhatom magamról, életemben másodszor készítettem nokedlit. Tojásosat még egyszer sem. Ehhez képest mindkét próbálkozásom jónak volt mondható; sajnos az első receptre már nem emlékszem, kb. 5 éve ügyeskedtem össze az első tönkölygaluskát, a mostani pedig Verától van. Határozottan állíthatom, jó volt, de lehet, hogy kipróbálok más variációt is. Persze lehet, hogy a baj velem van, mert már elfelejtettem milyen is a nokedli ;o) … hm, a karalábépaprikáshoz mindenesetre nagyon passzolt!




Karalábépaprikás nokedlivel ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

2 fej vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 nagy sűrített paradicsomkonzerv

3 közepes karalábé

2 dl szójajoghurt

tengeri só, borsikafű, fűszerpaprika, majoránna, fűszerkömény, olaj


Így használd a hozzávalókat:

Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, szórd meg a pirospaprikával ( húzd le a tűzről, keverd meg, öntsd fel egy korty vízzel ), tedd vissza a tűzre a lábasod, majd add hozzá a kicsire kockázott karalábét és kevergesd néhány percig. Közben a kicsumázott zöldpaprikát is vágd fel, s a sűrített paradicsom kíséretében tedd a lábasba. Ízesítsd a fenti felsorolásból Neked tetsző fűszerekkel, s miután a karalábé megpuhult keverd bele a szójajoghurtot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése