2008. április 24., csütörtök

Saláta időszak

Egyértelműen érzem a tavasz közeledtét, mivel egyre gyakrabban eszem salátát ebédre. Az alábbi két variáció teljesen spontán született, nincs is bennük semmi különleges, csak gondolatébresztőnek szántam, hátha valakinek megtetszenek :o) Mindkettő vega, az első sajtos, a második tofus.




Tavaszi kínai keles saláta


Legyen a kezed ügyében:

½ kínai kel – kisebb fajta

1 marék uborka

1 marék piros színű paprika

1 kicsi sárgarépa reszelve

10 dkg feta sajt

szójaszósz, olívaolaj


Így használd a hozzávalókat:

Az uborkát és a paprikát vágd neked tetsző formára, a répát reszeld le. Felforrósított serpenyőben, kevés szójaszósszal meglocsolva süsd meg a csíkokra vágott kínai kelt, csupán pár perc kell neki. Halmozd a sült leveleket egy tányérra, pakold rá a nyers zöldségeket, szórd meg a kockára vágott fetával és locsold meg extra szűz olívaolajjal.


1 személyes adag




Zöld saláta pácolt tofuval


Legyen a kezed ügyében:

½ római saláta

1 fej lilahagyma

2 paradicsom

1 kaliforniai paprika

1 csomag tofu ( 30 dkg ) szójaszószos olajban pácolva


Így használd a hozzávalókat:

A tofut vágd 6 szeletre, a paprikát hosszú csíkokra és minimum egy óra hosszára tedd szójaszósszal elkevert olajos pácba.

A többi zöldséget vágd fel, a salátát tépkedd harapható méretűre. Bordás serpenyőben süsd meg a tofut is és a paprikát is, halmozd a salátás alapra.


2 személyes adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése