![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmv48P9LmcURZorJSPPytYYWIQawNAtJxtYVJlK9mKbb_LD5Bisn4VotZZ8FFtOgCCSUlMpTe9Y4YXeVYMOm7eG_dscJ1aniaS8rZ1eISKaUhYiiA0z4FSj-Uzq7Bx3ov47gq73Pgeb4o/s400/salad_clipart.jpg)
Egyértelműen érzem a tavasz közeledtét, mivel egyre gyakrabban eszem salátát ebédre. Az alábbi két variáció teljesen spontán született, nincs is bennük semmi különleges, csak gondolatébresztőnek szántam, hátha valakinek megtetszenek :o) Mindkettő vega, az első sajtos, a második tofus.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpk6OkIh-tYpJAjX9CqJtjPcDVRbXlZkSUxb4cgQafweeNKEGlS6CUMj5ME8jIrZmz3tUUybLJ_KfiWtOJrMFHf9vFhmq61ASHusuuE1LLfl1LCfc5l1oMy3Kq1v3236IkxRy0QcYrVxw/s400/salata_fetaval.jpg)
Tavaszi kínai keles saláta
Legyen a kezed ügyében:
½ kínai kel – kisebb fajta
1 marék uborka
1 marék piros színű paprika
1 kicsi sárgarépa reszelve
10 dkg feta sajt
szójaszósz, olívaolaj
Így használd a hozzávalókat:
Az uborkát és a paprikát vágd neked tetsző formára, a répát reszeld le. Felforrósított serpenyőben, kevés szójaszósszal meglocsolva süsd meg a csíkokra vágott kínai kelt, csupán pár perc kell neki. Halmozd a sült leveleket egy tányérra, pakold rá a nyers zöldségeket, szórd meg a kockára vágott fetával és locsold meg extra szűz olívaolajjal.
1 személyes adag
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuH-LVjVnhv3n_KXaR0F7qrSmJMUe9_oynasiNzQg5qZjtw1z7orAWmsycMEDdoPxEm5xcXYiwpLg0ZUDCpE1fy_tKfSZ6jSo4z9qNuBZ8wjWHKbxBUCS63ZrlqV3WtSw1w8NtQYiUJ1g/s400/salata_tofuval.jpg)
Zöld saláta pácolt tofuval
Legyen a kezed ügyében:
½ római saláta
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
1 kaliforniai paprika
1 csomag tofu ( 30 dkg ) szójaszószos olajban pácolva
Így használd a hozzávalókat:
A tofut vágd 6 szeletre, a paprikát hosszú csíkokra és minimum egy óra hosszára tedd szójaszósszal elkevert olajos pácba.
A többi zöldséget vágd fel, a salátát tépkedd harapható méretűre. Bordás serpenyőben süsd meg a tofut is és a paprikát is, halmozd a salátás alapra.
2 személyes adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése