2008. november 15., szombat

Áfonyás tofutorta

Ez egy nagyon egyszerű sajttorta vagyis inkább tofutorta a korábban belinkelt Animalaid receptesfüzetből. Meglehetősen hasonlít a nyári zabpelyhes lepényemhez, csak ott magam találtam ki a süti felső részét, itt pedig a receptet követtem, több – kevesebb hűséggel :o) Igaziból arra voltam kíváncsi, milyen is ez a kekszes alap. Finom és kevés munkát igényel :o)




Áfonyás tofutorta


Legyen a kezed ügyében:


300 gramm natúr tofu ( = 1 csomag )

2 darab citrom leve ( ha bio, akkor persze a héja is )

1 darab narancs leve ( ha bio, akkor ennek is a héja is :o)

kevés őrölt citromhéj ( csak akkor, ha a fentiek nem bio gyümölcsök voltak )

60 ml növényi tej

60 ml olaj

6 dkg narancsfa méz ( sima akác is tökéletes lesz ám hozzá! )

1 evőkanál lágy barnacukor

csipet őrölt vanília


300 gramm keksz ( 1 doboz Lidl -féle Sondey Spelt Biscuit* )

5 dkg bio margarin felmelegítve


10 dkg áfonya ( vagy egyéb bogyós gyümölcs a fagyasztóból )


Így használd a hozzávalókat:


Melegítsd elő a sütőt 160 fokosra. A szétmorzsolt kekszet keverd össze a folyékony margarinnal és egyengesd egy piteforma ( vagy egyéb ) aljába.

Egy tálba mehet az összes többi hozzávaló a gyümölcs kivételével, botmixerrel krémesítsd egy kicsit, fakanállal keverd bele az áfonyát is és szépen oszlasd el a keksz réteg tetején.


40 percre mehet a sütőbe.


Forrás: Animal Aid – Your guide to dairy – and egg – free, shopping, cooking and eating





* Összetevők: teljes kiőrlésű tönkölybúza, cukor, növényi zsír, sötét lenmag, árpapehely, zabpehely, só, oligofruktóz, fűszer, aroma, térfogatnövelőszer – tudom, nem tökéletes, de annyira nem is rossz ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése