2008. november 12., szerda

Pudling tipp!

A most következő néhány sor igazság szerint nem is annyira egy konkrét receptről fog szólni ( de azért az is akad benne ), hanem sokkal inkább gondolatébresztő vagy mi a szösz akar lenni :o))


Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a pudingot. Szerettem korábban is, mindenevő koromban, még azokat a szörnyűséges, zacskós Dr. O - féle rezgő csodákat is, melyeket ma észre sem veszek a boltban. Emlékszem, kislánykorom egyik nagy élménye volt, mikor Pumuklit utánozva magam is kevertem – kavartam egy ilyen csokis finomságot és olyan büszke voltam magamra, hogy csuda :o)))))


Évek óta morgolódom azonban azon, hogy ha úgynevezett bio pudingot szeretnék csinálni ( Byodo, Rapunzel ), méregdrágán kell megvennem hozzá a zacskós port, pedig … pedig csak kukoricakeményítőt, valamilyen ízesítőt ( kakaóport vagy vaníliát ), tengeri sót, ill. esetleg aromát vásárolok, cirka 300 HUF – ért. Ehhez jön még a tej ( nálam rizs – vagy zab ), fél liter és egy – két evőkanál cukor és kész is a puding.


Éppen ezért elgondolkodtam, hogy is lehetne ezt házilag kivitelezni? Elárulom, nagyon könnyen! Nem is az anyagi oldalát akarom most itt tovább ragozni, arról legyen elég annyi, hogy fél kiló kukoricakeményítő kerül kb. 210 forintba, amiből rengeteg puding készíthető!


Szóval, a „titok” annyi, hogy végy 5 dl tejet ( amilyet szeretsz ), a nagyját forrald fel, s mondjuk fél decit hidegen (!) keverj el csomómentesen 6 evőkanál kukoricakeményítővel, 2 evőkanál kakaóporral / karoborral / ízlés szerint vaníliával, és szintén ízlés szerint pár kanál cukorral ( én kb. 4 ek. lágy, barnacukrot használok a fenti mennyiséghez ). Ha a tej felforrt, keverd hozzá a keményítős egyveleget, forrald tovább, míg besűrűsödik. Ha kihűlt, kész a pudingod.

Jó étvágyat hozzá! :o)


4 megjegyzés:

  1. szia! nekem is nagy kedvencem volt Pumukli:) jó, hogy megosztottad a pudingkészítés eme módját, már én is utánajártam itt a neten, hogy így lehet készíteni, de a kipróbálás még elmaradt. Tegnap egyébként küldtem neked egy emailt, nem tudom megkaptad-e.

    VálaszTörlés
  2. Hello!

    Igen, sejtettem, hogy jó ötlet ez a poszt, mert én sokáig halogattam az kipróbálását ;o)

    A mail - t megkaptam és hamarosan válaszolok is rá!

    VálaszTörlés
  3. nagyon örülök ennek a receptnek! ki is próbáltam, de cukor helyett agavé szirupot tettem bele.
    amúgy az általános iskolában Pumuklinak öltöztem egyik farsangon. :)
    további csodálatos főzőcskézést:)
    Édua

    VálaszTörlés
  4. Köszi a visszajelzést, Édua! És Neked is jó munkát a konyhában! ;o)

    VálaszTörlés