Na, ez így egy kicsit sok címnek, de hűen leírja mit tartalmaz. Sosem voltam nagy barátja a tofus sütiknek, rémlenek korábbi, nem túl jól sikerült próbálkozások, de most mégis nekifogtam egy ilyen megsütésének és nem bántam meg. „Túrós” süteményre vágytam, meg gyümölcsösre ( na, ez se sűrűn kerül a mi tányérunkra :o) és ez lett belőle:
Epres – tofus zabpelyhes lepény ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
20 dkg zabpehely
½ liter meleg növényi tej ( pl.: rizs )
30 dkg ( = 1 csomag ) tofu – a hagyományos, natúr fajta
10 dkg méz ( avagy ízlés szerint, nekünk pont jó volt így )
1 teáskanál vaníliakivonat
½ citrom leve
15 dkg eper
Így használd a hozzávalókat:
A zabpelyhet öntsd nyakon a meleg tejjel és hagyd, hogy jól beszívja a folyadékot. Közben villával alaposan törd össze a tofut, édesítsd, és fűszerezd a vaníliával és a citromlével. Végül vágd kisebb darabokra az eperszemeket és keverd a tofuhoz.
Simítsd egy tortaforma aljába a zabpelyhes alapot, erre kend az epres – tofus masszát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt sül meg.
Forrás: a torta alap ötlete innét származik.
mmm..ha minden igaz, ma lesz zabpehely a kamránkban (nem a rossz emlékű boltból:)) és KIPRÓBÁLOM! Köszi!! Épp valami ilyesfajta dologra vágytunk!
VálaszTörlésNaaa, kíváncsi vagyok Nektek bejön -e! Az én nagylányom csak másnap volt hajlandó megkóstolni, de akkor Neki is nagyon bejött, mi többiek már első nap is boldogan faltuk ;o)
VálaszTörlésFinom!!! ..és a lányok is "el tudják készíteni" "egy kis" szülői segítséggel!!
VálaszTörlésÉrdekes, tényleg jobb az íze, ha már egy kicsit "állt", fél nap múltán sokkal érettebb, édesebb volt.
Köszi a receptet!
Nekem már az elején is édes volt, de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy kb.1 hónapja nem ettem cukrot :o) Örülök, hogy ízlett!!
VálaszTörlés