Unjuk már az összes kencét, amit a kenyerünkre szoktunk kenni, de azt hiszem, ezt már mondtam :o) A baj továbbra is az utánozhatatlan Alnaturás pástétom csillagászati ára, de addig is, míg azoknak rájövök a receptjére, eszünk egy kis olajbogyós krémet. Finom, csak az olajjal vigyázzatok, apránként csorgasd a masszához, hogy időben meg tudj állni!
Fekete olajbogyós tapenade
Legyen a kezed ügyében:
30 dkg magozott fekete olajbogyó
2 evőkanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál friss, aprított petrezselyemlevél
kb. 0,5 dl olívaolaj ( apránként adagold )
Így használd a hozzávalókat:
Az olaj felével mindent bele a tumixba, dolgozz vele kicsit, majd ízlés szerint mehet hozzá a többi olaj és kész. Állnia sem sokat kell, akár így frissen is fogyasztható és tapasztalatom szerint napokig eláll a hűtőben!
Forrás: RecipeZaar
Én meg úgy tapasztaltam, hogy max. egy napig áll el a hűtőben ;-)
VálaszTörlésAztán megesszük.
Még soha nem tettem bele petrezselymet, de jó ötletnek tűnik, sőt, erről eszembe juttattad a koriande levelet is.
Imádom ezt az olivabogyós kencét! Korábban mindig hozattam tesómmal eredeti olasz gyártmányt - de azóta már magam készítem (petrezselyem nélkül). Az olivaolaj mondjuk inkább a végén fontos, hogy egy vékony réteg légmentesen lezárja a kencét - így tényleg nem romlik meg. Egyébként nagyon finom aszalt gyümölcsökhöz is ;)
VálaszTörlésEszter: a koriander is jó ötlet, legközelebb ki is próbálom! ;o)
VálaszTörlésBeatbull: én sajnos, vagy nem sajnos, a gyümölcsöt csak magában eszem, nagy ritkán sütiben, de biztos finom úgy, ahogy mondod :o)