Gyors, egyszerű és nagyon finom. A lányaimnak is ízlett, pedig félnek az újdonságoktól ( emlékeim szerint korábban még nem kóstoltak pudingot ), de ma bátrak voltak ;o)
Karobpuding forró eperszósszal ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
40 gramm kukoricakeményítő
3 evőkanál karobpor
0,5 liter rizstej
2 evőkanál méz
30 dkg eper
1 evőkanál méz
Így használd a hozzávalókat:
Végy ki a hideg tejből 5 – 6 kanállal, ebben keverd csomómentesre a keményítőt, a karob port és végül a mézet. Közben forrald fel a maradék tejet, s ha már gőzölög, vedd le a tűzről. Habverővel állj készenlétben, szépen csorgasd bele a forró tejbe a keményítős keveréket és villámgyorsan kutyuld össze. Nekem pillanatok alatt besűrűsödött a puding, de az sem baj, ha egy – két percre visszarakod a tűzre, hogy ott álljon össze. Hideg vízzel kiöblített tálkákba öntöttem a masszát és hűtőben pihentettem tálalásig.
A megtisztított és feldarabolt epret egy evőkanál mézzel feltettem főni, kb. 10 percig rotyogtattam, hogy jó sűrű legyen, s ezt adtam kíséretnek a pudingok mellé.
Ui.: A pudingom egy kicsit lágy lett, ami valószínűleg a méznek volt köszönhető, ha jobban szereted, tégy bele cukrot, s akkor biztosan könnyedén kiszedhetőek a formákból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése