![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFDO_gImUtG9OzQDfrgJvnnNVi9DqvdPMe3IEcfaU5Ad_-QevbEf5b8Mng0-5csvEldeyj4BoR3CbffhoBGDmqu_-d5PYD8JU3zamhqB5v3TeY2yHEBn-nN40jzD-vgMWJDipH4e7OEfUG/s400/breadlunchm.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3brNXPFLRTsoK9snyL9L4qiJ8XKMv5NlqdwTFZGlLg1UbOo_DoxWLHRZPoEmTNvFRND22MJ2y2cGP_VMqWpMbmDFM_Lq6ePHh-HpeoVYG9fvaF59nUgG8tb5CaagYx4wZ6mtO21O2BzK1/s400/lunchmeat01.jpg)
Annyiban különbözik az eddig általam már próbált szejtánoktól, hogy ez a recept főtt babot használ kiegészítőnek. Jótanács: csak féladagot készíts elsőre, így is lesz félkiló felvágottad!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiWHstqOPMusprs2u8pWm3v4SzPuazg6fOeQN3QbrxGFajP9CVNlCR7csjVBbapGyu94Ikr9XduXEtTi7Yzd3yRhHFTVCgBQIEmTZ_U1fhdB073xfgSixDpBNeM3oUt-oZ2t1lOCQpLuPs/s400/lunchmeat02.jpg)
Szejtános „felvágott”
Legyen a kezed ügyében:
1 csésze főtt fehér bab
2 csésze víz
¼ csésze olaj
2 teáskanál tengeri só
2 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál hagymagranulátum vagy friss hagyma
1 – 2 gerezd fokhagyma
¼ teáskanál kurkuma
1 evőkanál szójaszósz
pici folyékony füst
2 + ¾ csésze szejtánpor
kevés majoránna, lestyán, oregánó, zsálya, frissen őrölt bors
Így használd a hozzávalókat:
A szejtánpor kivételével dobj mindent a robotgépbe és daráld – keverd össze. Ha ezzel megvagy, keverd hozzá a szejtánport is és dolgozd egy nagy gombóccá az egészet. Hosszúkás rúddá vagy mivé kellene formálnod a masszát, melyet alufóliába csavarva egy óra hosszat kell párolni gőz fölött / elektromos párolóban, majd ezt követően 175 fokos sütőben 45 percig sütni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC7TR3XDyGmWw__kpTVT9I_vGmx7C6a9umgbA4DoSqVtcCIh56TCDoScy5uOl9Gio6dbIctJaeuvzleREFaBe4tzB94R7SuW6Np7_WVViIoIEQGy0Dau7W7eUJyo7gPjMUVuv66F-wdRVj/s400/lunchmeat03.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB6W2u6A524LTpLcN8B8pb-6c9ztUjfhy1wTIU6KHuaf5qTE0766UU2iHPBbPfOyKp8Ux2ip4pBS9i7z8_3Nm5W489Ooi1vYIYEVrLnKA9RmtXfLrxzzXJD2qS2HmolEHAEQXwoMY8Wt7X/s400/lunchmeat04.jpg)
Még a lányaim is szeretik ezt a feltétet, ami igazán nagy szó! ;o)
Forrás: VeganDad
Nagyon szeretném kipróbálni, de mi az a folyékony füst???
VálaszTörlésA folyékony füst egy csúnya aroma, de ezzel lehet egyedül imitálni az ilyen dolgokat! Van a Horváth Rozinak füstízű sója ( Tesco - félékben tuti van ), ill. létezik ez a füstaroma nevű kis üvegcse, bioboltokban kapható, kérd, ha éppen nincs, biztosan hoznak Neked! Egyébként ilyen:
VálaszTörléshttp://href.hu/x/534q
Jó munkát!