Múlt hétfőn anyukám jóvoltából tökfőzeléket ettünk, a munkán megosztoztunk, Ő megvette, én megfőztem. S mivel nem szívesen hagytam volna ki az aznapi rizs adagunkat, kreáltam egy feltétet rizsből. Kicsit omlós, mivel tojás ugye nincs benne és nagyon finom volt!
Gombás rizsfasírt ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
45 dkg főtt barnarizs
50 dkg csiperke
1 vöröshagyma
2 dkg + még egy kevés zsemlemorzsa
borsikafű, majoránna, só, bors
olaj
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a gombát is, ha elpárolgott alóla a víz, összekeverem a korábban megfőzött és kihűtött rizzsel. Fűszerezem a fenti fűszerekkel és hozzáadok még kb. 2 dkg zsemlemorzsát ( csináld úgy, hogy kezelhető legyen a massza ). Helyes kis gombócokat formázok, amelyeket még egy kis zsemlemorzsába forgatok. Bevallom, eredetileg sütőben szerettem volna elkészíteni a fasírtokat, de nagyon szorított az idő, így kivételesen olajban sütöttem meg őket. Így is nagyon finomak voltak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése