2008. június 23., hétfő

( Szója )joghurtos málnafagyi

Tervezem egy ideje, hogy készítek egy összefoglalót az általam kipróbált fagyireceptekről ( jóról, rosszról egyaránt ), s ami késik, nem múlik, de amíg összeszedem magam és megírom a posztot, engedjétek meg, hogy egy nagyon finom gyümölcsfagyit mutassak be Nektek. Mi másból készült volna, mint málnából?! Szerénytelenség nélkül állíthatom, nagyon eltaláltam az ízeket is, az összetevők arányait is. Magaménak mondom a receptet, de biztosan akad, aki már hasonlóképp készített otthon ilyen jeges finomságot, íme, hátha Ti is követitek a példámat:




Málnás joghurt fagyi ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

35 dkg friss málna

15 dkg szójajoghurt ( vagy „rendes” joghurt, ha azt használsz )

10 dkg méz ( ízlés dolga )

½ citrom leve

10 citromfű levél iciri picirire vágva


Így használd a hozzávalókat:

Az összes hozzávaló mehet egy tálba, botmixerrel keverd pépesre, hűtsd le egy kicsit és mehet a fagyigépbe.

( A gép lapátja össze fogja gyűjteni a citromfű leveleket, de ezzel ne törődj, mielőtt bedugod a fagyit a fagyasztóba, keverj rajta egyet és minden a helyére kerül! ;o)


5 dl fagyi lesz a jutalmad :o)

1 megjegyzés:

  1. Én is csináltam már szójajoghurttal fagyit, nagyon jó lett az állaga. Nálunk a 7végén vaníliás szójatejjel volt a málnafagyi :)

    VálaszTörlés